Leesgroep. ‘Nu eens in Noord’

Bezaanjachtplein 249 020-6341132
Leesgroep. ‘Nu eens in Noord’
Vrijdag 22 september - 13:30

Nu eens in Noord

Senia – Amsterdam voert de komende maand de actie ‘Nu eens in Noord uit’ .
In samenwerking met de OBA en welzijnsinstellingen worden een 4 tal leesgroepen literatuur opgericht en in de OBA Waterlandplein ook nog een groep geschiedenis.

Leuk, een leesclub! Een boek lezen is leuk, er met anderen over praten: dubbel plezier.
Je kunt meedoen in aan leesgroep om verschillende redenen. Soms om boeken te lezen , “ waar ik zelf nooit op gekomen was” ; Soms als stimulans om te lezen, maar heel vaak om anderen te ontmoeten die met eenzelfde belangstelling. En “als je een boek bespreekt is het soms verrassend hoe de meningen verschillen”, allemaal geluiden uit de praktijk

Leesgroepen die bestaan, blijven bestaan. Een aantal leesgroepen in Noord bestaan al ruim 10 jaar. Soms ondernemen ze samen iets. Als je een boek gelezen hebt, dat verfilmd is, ligt het voor de hand samen naar die film te gaan.
De stichting Senia organiseert leesgroepen. In Amsterdam zijn dat er – verspreid over de hele stad – 65. In Noord zijn er nu 4. Alle groepen zijn ‘vol’. Met ‘Nu eens in Noord” wil Senia in september 5 nieuwe leesgroepen oprichten. Samen met de OBA in iedere vestiging één. En op het Waterlandplein een groep Geschiedenis extra.

Groepen kiezen uit een lijst van honderden titels per jaar maximaal 7 boeken. Senia levert daar leesmaterialen bij: informatie over boek en schrijver en kritieken op het boek. En daarnaast leesvragen, waarmee het boek besproken kan worden en het gesprek niet verzand. Deelname kost € 34,50 per jaar. € 15,00 voor houders van de Stadspas met groene stip.

Op de info/start bijeenkomsten is iedereen welkom. Vrijblijvend!
Groepen komen overdag bijeen in de OBA.

22 sept 13.30 uur in de OBA de Banne: Literatuur
25 sept 13.30 OBA van der Pek: Literatuur
26 sept 10.30 OBA Molenwijk: Literatuur
29 sept 10.30uur OBA-Waterlandplein Geschiedenis.
2 okt 13.30 uur OBA-Waterlandplein : Literatuur

Wil je wel, maar kan je niet aanwezig zijn op die dagen? Laat dat weten!!!

Zie www.senia.nl regionaal / amsterdam
amsterdam@senia.nl of bel met Martie Woudhuizen 020-6273564

Lees verder op »