Waterlandse Klarinetdag

Waterlandse Klarinetdag
Zondag 17 september - 10:30 - 17:00

17 september: Waterlandse Klarinetdag
door de Waterlandse Harmonie en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.

Op 17 september vanaf 10:30 uur organiseert de Waterlandse Harmonie samen met het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) de Waterlandse Klarinetdag. De dag wordt begonnen met verschillende workshops en afgesloten met een gezamenlijk concert. Op deze klarinetdag is iedereen uitgenodigd van Bb tot Contrabasklarinet en van beginnend tot gevorderd niveau.

In de ochtend worden er diverse workshops gegeven door de NAKK leden (Bart de Kater, Jesse Faber, Tom Wolfs en Sergio Hamerslag), maar ook door de Thijs Zomer, docent van de Waterlandse Harmonie en Eefje Benning, klarinetdocente bij de Muziekschool Amsterdam.

Workshops:
Balkan/Klezmer door Bart de Kater
Ademhaling en Articulatie door Tom Wolfs
Basklarinet door Jesse Faber
Sergio Hamerslag (wordt nog ingevuld)
Kinderworkshop door Eefje Benning
Klarinetreünie door Thijs Zomer (voor de voormalige klarinettisten van de Waterlandse Harmonie)

Na de workshops wordt er gezamenlijk geluncht.

’s Middags kan iedereen een eigen wortelklarinet bouwen en wordt daar natuurlijk ook op gespeeld. De wortelklarinet is heel geschikt voor diegenen die nog nooit op een klarinet hebben gespeeld. Als je geen wortelklarinet wil maken kan je meedoen aan de tutti repetitie met de Waterlandse Harmonie

Om 16:00 uur sluiten we de dag af met een gezamenlijk concert van het NAKK, de workshopdeelnemers en de Waterlandse Harmonie olv Thomas Geerts en natuurlijk met het groot Wortel Klarinetorkest.

Locatie: Boergondineren. Adres: Liergouw 78A, 1028 BV Amsterdam.

Als je geen eigen vervoer hebt, er rijden auto’s langs tram 26 halte Zeeburgertunnel of bus 37 halte Zuiderzeeweg die je op kunnen pikken.

Inschrijfgeld: €15,00 incl. lunch en wortelklarinet.
Aanmelden kan via dit formulier: https://goo.gl/forms/oTstcz0unlGGinwM2