wo 04 nov 2020

Nacht van de Doden (2019)

 

Volgens de vroeg-keltische overlevering dalen de zielen van overledenen tijdens deze Nacht af naar de aarde om hun dierbaren te zoeken. Het is de taak van ons -stervelingen- om ze te laten weten waar we op ze wachten, met lichtjes en muziek, van zonsondergang tot aan het ochtendgloren, opdat weer even verenigd zullen zijn voor 1 volle dag, de Dag van de Doden. Deze rituele Nacht biedt ons troost én vreugde, want we zijn niet alleen.

Kunstenaarscollectief Convoi Exceptionnel creëert hiertoe een betekenisvolle ontmoetingsplek in het Droogdok, en begeleidt je met Licht in de Duisternis door Troost-kunst. De Veerman zet je met gedenkkaarsje over in zijn bootje, terwijl water tot leven komt, opdoemende beelden de nacht verlichten, en de Fluisterwolk je omhult met alle namen, steeds meer en meer. Tot aan het ochtendgloren blijft er gelegenheid tot het bijzetten van een kaarsje en het toevertrouwen van een naam aan de Fluisterwolk.

Met gepaste Rouw(e) Klanken, Rouwkost & Troostdrank vieren we tegelijkertijd het leven met de dood in ons Rouw(e) Theater in de Scheepsbouwloods.

Naar een oorspronkelijk idee van Hetty van Bommel en gemaakt door Stichting Convoi Exceptionnel.

De 5e editie op 2 november 2019 op de NDSM tijdens de Museumnacht:

 
Beeldende kunst, Muziek
Video

NDSM-werf

Stichting NDSM-werf regisseert, initieert, cureert, verbindt en stimuleert activiteiten op de NDSM-werf waardoor de stad, haar bewoners en bezoekers deze plek nu en in de toekomst omarmen als een gebied…

lees meer
 
 
gerelateerd

Nieuwsbrief