A Song Journey speelt Love and Loss (deel 3)

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
A Song Journey speelt Love and Loss (deel 3)
Zondag 9 december - 15:30 - 17:30

Welke nummers zou jij kiezen om een breed Nederlands publiek te laten genieten van geweldige maar vaak nog onbekende nummers uit The American Songbook, het handboek van Amerikaanse populaire en jazz klassiekers? Dat vroegen Abel de Lange, Jan Donkers, Louis ter Burg en Edo Donkers zich in 2010 af. Het resultaat was een reeks succesvolle theaterconcerten over Amerikaanse muziekgeschiedenis, waarmee ze in 2011 met deel 1 ook de Buiksloterkerk aandeden. Op 9 december spelen ze opnieuw in de Buiksloterkerk: dit keer deel 3, getiteld ‘Love and loss’ – naar het beroemde gedicht van Alfred Tennyson ‘Tis better to have loved and lost than never to have loved at all’.

Love and Loss is een verrassende theatershow over de emoties van een grote liefde, het onblusbare geloof in de American Dream maar ook het verdriet en de verbittering als die droom niet blijkt uit te komen en de grote liefde verdwenen is. Thema’s die groots en meeslepend zijn beschreven en bezongen door onder andere Bruce Springsteen, Tom T. Hall, Dayna Kurtz, George Jones, Nathan Bell, Greg Trooper, Merle Haggard en natuurlijk Doug Sahm.

De musici van A Song Journey hebben een enorme staat van dienst. Abel de Lange werkte voor RTV Noord Holland. Als gitarist toert hij in Europa, als nieuwsgierige muziekfanaat reist hij door de Verenigde Staten en Brazilië. Zijn semi-akoestisch kwartet The Bayou Mosquitos bestaat inmiddels 25 jaar.

Edo Donkers leerde jong gitaar spelen met maar één doel: componeren en spelen met grootse, inspirerende melancholie. Omzwervingen via cabaret en stand-up leidden telkens weer naar het Engelstalige lied en resulteerden in 2017 in de cd Warning Signs. Sindsdien toeren Donkers en zijn band regelmatig door Nederland en de Verenigde Staten.

Louis ter Burg is een intuïtieve multi-instrumentalist. Hij speelt in tal van orkesten en met theatergezelschappen en componeert voor theater, film en tv. Voor zijn compositie Kerstmis in Floradorp van regisseur René Roelofs ontving hij een Gouden Kalf. Zijn compositie voor Lang Leve de Vereniging van regisseur Michiel van Erp was genomineerd voor de Nipkov-schijf.

Jan Donkers is een legendarische popjournalist, dj, presentator van popfestivals, radiomaker en schrijver van reisverhalen, romans, toneelstukken en van een boek over Amsterdam Noord, het stadsdeel waar hij geboren is.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=aJYpJ3nfb84.

Entree € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 12,50 (normaal).

Kaarten zijn te koop aan de deur en online via https://yourticketprovider.nl/events/27120-jan-donkers-en-abel-de-lange-spelen-a-song-journey-iii-love-and-loss/.

De kerk is open vanaf 15.00 uur

Foto: Ron Sterrenburg

Lees verder op buiksloterkerk.nl »