Amsterdam Toegankelijker Voor Iedereen

Motorwal 300, 1021PH Amsterdam 020 238 2971 huisvandewijknoord.nl
Amsterdam Toegankelijker Voor Iedereen
Dinsdag 22 oktober - 11:00 - 14:30

Reizen met het openbaar vervoer, naar school gaan, iets leuks doen of solliciteren op een baan. Voor mensen met een beperking kunnen deze alledaagse dingen een hele opgave zijn.
Volgens het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking moet iedereen – ongeacht zijn of haar beperking – kunnen meedoen in de maatschappij.
Hoe maken we van Amsterdam een stad waarin iedereen kan meedoen? Met of zonder beperking? Daarvoor gaan we samen met de Gemeente Amsterdam en Cliëntenbelang Amsterdam de ‘Lokale Inclusie Agenda’ opstellen. En dat kunnen we niet zonder de inbreng van zo veel mogelijk Amsterdammers.
Daarom nodigen we u uit om naar één van de bijeenkomsten in de stadsdelen te komen. Zodat we met elkaar in gesprek kunnen gaan over een toegankelijk Amsterdam voor iedereen!

We verzamelen alle verhalen en ervaringen. Van mensen met en zonder beperking, zichtbaar of onzichtbaar. Na de bijeenkomsten in de stadsdelen organiseren we op dinsdag 12 november een grote slotbijeenkomst in de Zuiderkerk. Ook hiervoor bent u van harte uitgenodigd. Daar presenteren we de opbrengsten uit de bijeenkomsten in de stadsdelen.

Wilt u komen meepraten en een bijdrage leveren aan een inclusief Amsterdam? Geef je dan op voor één van de bijeenkomsten. De locaties zijn rolstoeltoegankelijk en overal is ringleiding aanwezig.

Wilt u tijdens een bijeenkomst in de stadsdelen gebruik maken van een schrijf- of gebarentolk? Heeft u ADL- assistentie nodig? Of iets anders, zodat de bijeenkomst voor u toegankelijk is? Laat het ons tijdig weten bij uw aanmelding, dan zorgen wij dat dit aanwezig is. Tijdens de slotbijeenkomst op dinsdag 12 november is er naast ringleiding standaard aanwezig: een tolk Nederlandse Gebarentaal, een schrijftolk en ADL hulp.

We kijken ernaar uit u te ontmoeten op een van de bijeenkomsten!

Deelname is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk en kan via http://www.amsterdam.nl/toegankelijk

Lees verder op amsterdam.nl »