Amsterdams Studenten Orkest speelt oud en nieuw

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
Amsterdams Studenten Orkest speelt oud en nieuw
Zondag 23 februari - 15:30 - 17:30

Het Amsterdams Studenten Orkest (ASO) bestaat uit Amsterdamse studenten. Ze delen een passie voor muziek en spelen onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen programma’s die uiteenlopen van klassiek tot filmmuziek.

Op het programma van vanmiddag staat onder andere de compositie In de blauwe nacht van de Nederlandse componist Reza Namavar. Namavar schreef het werk in opdracht van en voor ASO en 10 andere studentenorkesten. Op hun eigen manier brengen de orkesten dit nooit eerder uitgevoerde stuk deze winter ten gehore in heel Nederland.

Behalve In de blauwe nacht, speelt ASO de gehele tweede symfonie van Franz Schubert en de machtige finale uit de orgelsymfonie van Camille Saint-Saëns. Voor dit laatste stuk bespeelt een van de studenten het orgel van de Buiksloterkerk! Tot slot spelen de studenten de bekende wals uit Dmitri Sjostakovitsj’ tweede Jazz Suite en de opzwepende vijfde en zesde Hongaarse dansen van Johannes Brahms.

De kerk is open vanaf 15.00 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree (inclusief koffie en thee): € 5,00 (tot 18 jaar, studenten), € 7,50 (Vrienden Buiksloterkerk, donateurs ASO), € 10,00 (normaal). Kaarten zijn te koop aan de deur en online via https://www.yourticketprovider.nl/events/32993-amsterdams-studenten-orkest-speelt-oud-en-nieuw/.

Foto: ASO

Lees verder op buiksloterkerk.nl »