Blokland & Blackman spelen Anansi en de nieuwe wereld (4+)

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
Blokland & Blackman spelen Anansi en de nieuwe wereld (4+)
Zondag 20 januari - 11:00 - 12:00

Anansi is een spin, een heel bijzondere spin. Om te krijgen wat hij wil, zet hij namelijk geregeld mensen en dieren en goden op een verkeerd spoor – en daarmee de wereld op zijn kop. Zo is Anansi soms rechtvaardig door even niet rechtvaardig te zijn. Hoe werkt dat?

In Afrika, waar Anansi vandaan komt, worden al jaren verhalen over hem verteld. In de voorstelling Anansi en de nieuwe wereld worden kinderen en hun ouders meegenomen op een reis van Anansi naar het westen. Een reis die niet kan worden verteld zonder een van de zwarte bladzijden van de geschiedenis. Hoe speelt Anansi, tussen de witte letters door, zijn spel met rechtvaardigheid?

Anansi en de nieuwe wereld is een interactieve en humoristische voorstelling waarin kinderen worden uitgedaagd na te denken over rechtvaardigheid en de manieren waarop je rechtvaardigheid kunt bewerkstelligen. De voorstelling is bedacht en wordt gespeeld door theatermakers Dorothy Blokland en Yahmani Blackman.

Blokland en Blackman zijn theatermakers die proberen verhalen te vertellen waarvoor nog geen podium is. Verhalen die vragen om nieuwe vormen van vertellen en om andere manieren van luisteren en kijken van het publiek. Tijdens hun voorstellingen zoeken ze graag de grens van absurditeit op: scherpe verhalen met een vleugje humor. Behalve theatermakers doceren Blokland en Blackman drama op vele basisscholen in Amsterdam.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FBVSpIz41p4.

Entree (inclusief koffie, thee, limonade): € 8,00 (tot 12 jaar), € 14,00 (vanaf 12 jaar), € 11,00 (Vrienden Buiksloterkerk).

Kaarten zijn te koop aan de deur of online via https://yourticketprovider.nl/events/27121-blokland-blackman-spelen-anansi-en-de-nieuwe-wereld-4/.

De kerk is open vanaf 10.30 uur.

Foto: Angela Tellier

Lees verder op buiksloterkerk.nl »