Boekenclub Over het water x Tolhuistuin

Boekenclub Over het water x Tolhuistuin
Dinsdag 23 april - 20:00

Eén keer per twee maanden bespreekt Lot Douze van Boekhandel Over het water met een gast en het publiek een, liefst vooraf gelezen, boek. Een leesclub extraordinaire!

Het eerste boek dat we bespreken is ‘Asymmetrie’ van Lisa Halliday. De debuutroman van deze Amerikaanse schrijfster bestaat uit 3 delen. In het eerste deel heeft een jonge redactrice van een literaire uitgeverij een relatie met een veel oudere, zeer gevierde auteur. Het tweede deel gaat over een man, die probeert terug te keren naar het land van waaruit hij met zijn ouders vluchtte. Het derde deel is een transcript van een radio-interview.

Hoe hangen deze delen met elkaar samen? Hoe lezen we het eerste deel in deze #metoo-tijden? Wat wil Halliday met deze roman zeggen? Kortom, vragen genoeg om over te praten.

Te gast bij de leesclub over Asymmetrie is Rutger Lemm, essayist, publicist en scenarioschrijver. Hij schreef onder andere de film ‘Etgar Keret: Based on a true story’, die in 2018 een Emmy Award won. Lemm woont met vriendin en zoon in Amsterdam-Noord.

Over de Boekenclub Over het water x Tolhuistuin
De Boekenclub vindt dit jaar 4 keer plaats. Elke keer bespreken we een boek geschreven door een vrouw. Nog steeds worden er te weinig boeken gelezen die door vrouwen zijn geschreven. Nog steeds geldt een ondervertegenwoordiging van vrouwelijke auteurs in de kranten en weekbladen. Terwijl er volgens ons geen verschil is in kwaliteit tussen boeken van vrouwen en van mannen. Sterker nog: misschien zijn vrouwelijke auteurs wel de interessantere stemmen in het hedendaagse literaire veld. Misschien geven ze een broodnodig ander inzicht op de wereld waarin we leven, in de mensen wie we zijn.

Om dat te onderzoeken kiezen we recent verschenen boeken, waarvan wij denken dat die ons daarover iets te vertellen hebben. En stijl? En verhaal? Niet minder belangrijk natuurlijk! Uiteindelijk wil je als lezer een goeie leeservaring, ongeacht jouw geslacht of dat van de schrijver.

Korting
Bij aankoop van het te bespreken boek bij Boekhandel Over het water ontvang je een korting voor € 2,50 voor de Boekenclub!

Deuren open 20:00
Aanvang 20:30
Locatie Tuinhuis
Entree € 7,50 € 5 CJP, Studenten, € 2,50 stadspas

Lees verder op tolhuistuin.nl »