Concert in het Ramses Shaffy Huis: Pianorecital “Weemoed en Verstilling” door concertpianist René van Sluis

Piet Heinkade 231
Zondag 31 maart - 15:00 - 16:30

René van Sluis is, na een mooie en succesvolle zangcarrière, teruggekeerd op het podium als concertpianist.
In het Ramses Shaffy Huis speelt hij zijn programma « Weemoed en Verstilling » met werken van Chopin, Schumann en Brahms.

Over René van Sluis
René van Sluis, geboren te Wormerveer, begon op zeer jonge leeftijd met pianolessen van zijn moeder. Al snel gaf hij vele recitals en concerten. Op 11- jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein.
Na zijn gymnasiumtijd studeerde hij bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam. Op 24-jarige leeftijd ontdekte de bekende zangpedagoge Maartje Kliffen zijn stem en adviseerde hem een beroepsopleiding te volgen. Waarna hij ging studeren aan het Conservatorium van Arnhem, bij Aafje Heynis bij wie hij cum laude afstudeerde.
Na zijn conservatoriumtijd vervolgde hij zijn studie in Nederland bij Coby Riemersma, Bernard Kruysen, Cristina Deutekom (operarepertoire) en in Keulen bij de bekende zangpedagoog Professor Dr Josef Metternich.
Zijn succesvolle zangcarrière heeft hem op de grootste podia in Europa gebracht: Keulen, Londen, Birmingham, Antwerpen, Brussel, Luik, de Scala van Milaan en herhaaldelijk in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam.
Hij heeft concerten gegeven in zowel oratoria en opera’s en vooral liederenrecitals waarvoor hij een grote liefde heeft (Schubert, Schumann, Brahms en Duparc), en waarbij hij regelmatig begeleid werd door pianiste Eva Scholtens.
Na het afsluiten van zijn zangcarrière heeft hij zich opnieuw gericht op de pianostudie.
De vraag aan René van Sluis waarom weer de piano?
« Zingen en piano spelen liggen voor mij in elkaars verlengde. Het Bel Canto, wat je hoort o.a. in aria’s van Bellini (Casta Diva) klinkt door in de melodische lijnen die Chopin schreef in o.a. zijn nocturnes. Chopin stuurde zijn leerlingen op zangles.
In de ademtocht van het zingen schuilt een grote affiniteit met de mooie legato bogen, die zo kenmerkend zijn in de vele melodieën van al zijn werken. Dit kan leiden tot een diepere verbondenheid met de verstilling en de weemoed waar deze muziek zo om vraagt. »
Na het concert wordt zijn CD « Chopin, Schumann, Brahms », opgenomen in mei 2018, te koop aangeboden.

Praktische informatie:
Entree : 10 euro – jongeren -12j 5 euro
Tickets & Info :
rpvsmanagement@gmail.com
www.renevansluis.nl

Adres:
Het Ramses Shaffy Huis
Piet Heinkade 231
1019HM Amsterdam

Lees verder op renevansluis.nl »