Cursus Verhalen Vertellen voor leerkrachten basisonderwijs

Cursus Verhalen Vertellen voor leerkrachten basisonderwijs
Woensdag 27 februari

In de cursus ‘Verhalen vertellen’ maken leerkrachten in vier lessen kennis met de rijkdom van het vertellen van verhalen en krijgen zij handvatten aangereikt om verhalen in te zetten in het onderwijs. Leerkrachten leren over verhaalopbouw en ervaren hoe je snel en eenvoudig verhalen kunt voorbereiden om te vertellen.

We oefenen en leren op welke manieren verhalen ingezet kunnen worden om aan te sluiten bij de leerstof, de kerndoelen van het onderwijs en de vaardigheden van de 21ste eeuw. Er is aandacht voor sprookjes, volksverhalen én voor verhalen over Amsterdam.

Waarom is dit belangrijk? Verhalen en kinderen horen bij elkaar. Verhalen vertellen en ernaar luisteren is belangrijk voor de ontwikkeling van taal, verbeelding en het plezier in het onderwijs.Daarnaast vergroten kinderen hun woordenschat, leren ze aandachtig luisteren en waarnemen, en krijgen ze zicht op verhaalstructuren. Met verhalen kunnen abstracte begrippen inhoud krijgen.

Aanvang 15:00
Locatie Tuinhuis
Entree € 80,00 voor vier lessen

Cursusdata

wo 27 feb – 15:00 – 17:00
wo 6 mrt – 15:00 – 17:00
wo 13 mrt – 15:00 – 17:00
wo 20 mrt – 15:00 – 17:00

De laatste les sluiten we af met een gezamenlijk programma waarbij kinderen en ouders worden uitgenodigd om de verhalen van cursisten te komen beluisteren rond het kampvuur. Dit is tevens de aftrap van de vijfdelige cursus ‘Verhalen vertellen voor kinderen’.

www.verhalenzaaien.nl

Lees verder op tolhuistuin.nl »