De Grote Haay speelt De vriendelijke draak (4+)

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
De Grote Haay speelt De vriendelijke draak (4+)
Zondag 21 oktober - 11:00 - 12:00

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Tot Zozaai, het dorp waar Teun woont, wordt opgeschrikt door zo’n monster. Iedereen is bang, of wil bang zijn. Draken zijn immers gemeen. Maar hoorde Teun het nou goed? Was de draak aan het rijmen? Hoe gemeen is hij dan, die draak? Of is hij juist vriendelijk?

De vriendelijke draak is een spannende en muzikale poppentheater-voorstelling voor kleuters over draken en vooroordelen. Aan het eind van de voorstelling wordt de draak ‘ontgriezeld’ en mogen de kinderen de draak aanraken.

De vriendelijke draak is het geesteskind van Mark Haayema. In 2012 maakte hij over de vriendelijke draak een voorstelling bij Theater Gnaffel. Pas daarna verscheen, ook van zijn hand, bij uitgeverij Azul Kids het gelijknamige boek. Het boek is direct een enorm succes en is inmiddels toe aan zijn derde druk!

Mark Haayema is de man achter fraai jeugdtheater als ‘Oma, mag ik mijn pop terug’, ‘Joep’ en ‘Meneertje Meer’. Naast jeugdtheatermaker en kinderboekenschrijver, is hij ook (poppen)acteur in het theater en werkt hij ook voor televisie. Kinderen kennen hem andere van de Boterhamshow, Sprookjesboom, Sesamstraat, Woefside Story, Warhorse en Woezel & Pip.

In de Buiksloterkerk speelt Haayema samen met Dennis de Groot. Evenals Haayema is De Groot een (poppen)acteur. In het theater was De Groot onder andere te zien in Zorro, Peppa Pig, Kikker is Verliefd, Tovenaar van Os, Warhorse, Ravelijn en Woezel & Pip. Op TV speelde De Groot in Wat een poppenkast, Hallo K3, Kosmoo en GTST.

De voorstelling in de Buiksloterkerk begint om 11.00 uur en duurt 45 minuten. De kerk is open vanaf 10.30 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree (inclusief koffie, thee, limonade) € 5,00 (tot 12 jaar), € 13,50 (vanaf 12 jaar), € 11,00 (Vrienden Buiksloterkerk).

Kaarten zijn te koop aan de deur of online via www.yourticketprovider.nl/events/27022-de-grote-haay-speelt-de-vriendelijke-draak-4/.

Lees verder op »