De werf in beweging

De werf in beweging
Donderdag 4 april - Vrijdag 5 april

Verhalen van de NDSM in een muziektheatervoorstelling!

Op 4 en 5 april neemt de voorstelling De werf in beweging je mee naar het roemrijke verleden van de NDSM werf. Deze spectaculaire voorstelling vindt plaats in de NDSM loods met meer dan 100 spelers, tussen de 7 en 86 jaar oud. Een rauwe voorstelling met theater, zang, choreografie en live muziek op de plek waar vroeger de reusachtige schepen gebouwd werden.

Ontvangst: (met act) 19.30 – Aanvang: voorstelling 20.00 – Tickets: €10,90
Ticketverkoop: www.dewerfinbeweging.nl/kaartverkoop

De voorstelling is gebaseerd op verhalen van oud-werknemers, deze worden vertaald in spelscenes vol herkenbare anekdotes. In de choreografieën zien we de bedrijvigheden van de werknemers die kei hard moesten werken om de schepen op tijd af te krijgen. Men had elkaar nodig om het vol te houden. Het gevoel van saamhorigheid, dat een kernbegrip was op de werf, vormt de rode draad in de voorstelling. De sfeer in de volksbuurten waar iedereen voor elkaar zorgde is voelbaar in de prachtige muzikale vertaling gespeeld door zowel het traditionele 50koppige harmonieorkest als een spectaculaire band en veel jong zangtalent.
Beelden van het verleden worden tijdens de voorstelling geprojecteerd op een groot LED scherm. Er wordt verbinding gemaakt tussen toen en nu, tussen jong en oud en tussen buurtbewoners met verschillende talenten en achtergronden.

“EEN SCHEEPSWERF IS EEN BIJZONDER BEDRIJF, ER IS EEN GROTE SAAMHORIGHEID. DAT KOMT OMDAT MEN DAAR ALLEMAAL, IEDEREEN MET EIGEN KENNIS EN TALENT, BEZIG IS AAN ÉÉN PRODUCT: HET SCHIP.”
(SIMON BROERSE, OUD-WERKNEMER NDSM).

Lees verder op dewerfinbeweging.nl »