Erik van Muiswinkel – De Oplossing (try-out)

Kerkbuurt 4 theateroostzaan.nl
Erik van Muiswinkel – De Oplossing (try-out)
Zaterdag 9 december - 20:30

Stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past.

Erik van Muiswinkel speelde sinds de scheiding van Diederik van Vleuten (2009) in zeven jaar tijd twee Oudejaarsconferences, drie toneelstukken en drie avondvullende solo-shows. Hij trad op van Sittard tot Schiermonnikoog, en ontving in 2014 de nationale cabaretprijs De Poelifinario, voor zijn epos ‘Schettino!’ De cabaretier toonde andermaal zijn rebelse karakter door de prijs niet te weigeren.

In het voorjaar van 2017 werd Van Muiswinkel lid van de ‘Bende van Tien’, een beweging van Nederlandse burgers die 15 maart 2017 op de PvdA stemden. Hij is een ouderwetse voorvechter van de publieke zaak, mensenrechten en internationale solidariteit: een elitaire Koran-knuffelaar dus, die in het Nieuwe Europa zijn kippenborstje nat kan maken. Maar tot die tijd geldt: als je hem nodig hebt, staat hij er.

Erik van Muiswinkel komt met De Oplossing naar Theater de KunstGreep. Een theatrale loutering in vijf bedrijven. Want het is ook een keertje mooi geweest.

Lees verder op theateroostzaan.nl »