Expeditie A10: het langste natuurgebied van Amsterdam

IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam 0204567890 Tolhuistuin
Expeditie A10: het langste natuurgebied van Amsterdam
Zaterdag 11 april - 13:00

Amsterdam is een natuurgebied waar ook mensen wonen. Tussen de stoeptegels en de snelwegen bloeit en groeit van alles. Amsterdam Noord heeft de donkerste nachten, en je hoeft niet eens ver te zoeken om het Oer-IJ nog te zien. Op expeditie naar het Wilde Noorden: een programma van huisgenoot Joost Janmaat van Partizan Publik.

Het talud (berm) van de A10 is het meest uitgestrekte natuurgebied van Amsterdam. Als je doorloopt, komt er zelfs geen einde aan. Het is ook een van de meest interessante ecologische zones van de stad; je vind er ruige rafelranden tot ‘protocolnatuur’ (de groene consequentie van regels van Rijkswaterstaat). Voor iedereen die van natuur in de stad houdt maar toe is aan een extreme versie van het Noorderpark of W.H. Vliegenbos.

Op expeditie
Met stadsecoloog Fred Haaijen en snelwegkunstenaar Melle Smets gaan we langs de ring op zoek naar de ringslangen, ijsvogels, wilde orchideeën, roofvogels met in de verte de roep van de grutto. In feite doorkruizen we verschillende leefgebieden van de big five van Noord. Trek je wandelschoenen aan, neem je verrekijker ga mee en ga op ontdekkingsreis.

Expeditie Groen
Dit event is onderdeel van Expeditie Groen, een verbeeldingsprogramma van de Tolhuistuin over grootse gebeurtenissen als klimaatverandering, biodiversiteitverlies en verstedelijking in Amsterdam Noord. Mede mogelijk gemaakt door VSBfonds en AFK.

Lees verder op tolhuistuin.nl »