Expeditie: naar de stadsnacht

IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam 0204567890 Tolhuistuin
Expeditie: naar de stadsnacht
Zaterdag 4 april - 20:00

Amsterdam is een natuurgebied waar ook mensen wonen. Tussen de stoeptegels en de snelwegen bloeit en groeit van alles. Amsterdam Noord heeft de donkerste nachten, en je hoeft niet eens ver te zoeken om het Oer-IJ nog te zien. Op expeditie naar het Wilde Noorden: een programma van huisgenoot Joost Janmaat van Partizan Publik.

In de jaren ’50 kon je vanaf je stadsbalkon de melkweg nog zien. Door al het kunstlicht verdwijnt het natuurlijk licht en zien we de sterren niet meer. Hoe lichter de stad hoe minder we zien: we leven in Nederland, één van de meest lichtvervuilde landen ter wereld, in een soort permanente jetlag. Wat voor gevolgen heeft dat voor ons, en voor de dieren en planten van de nacht?

Een expeditie naar de donkerste plek van Noord met schrijfster en theatermaakster Marjolijn van Heemstra en ‘vleermuisman’ en veldbioloog Floor van der Vliet.

Expeditie Groen
Dit event is onderdeel van Expeditie Groen, een verbeeldingsprogramma van de Tolhuistuin over grootse gebeurtenissen als klimaatverandering, biodiversiteitverlies en verstedelijking in Amsterdam Noord. Mede mogelijk gemaakt door VSBfonds en AFK. Op de hoogte blijven over het natuurprogramma van de Tolhuistuin? Meld je aan voor onze mailing.

Locatie
Het vertrekpunt voor deze expeditie is het Tuinhuis. Navigatieadres: Tolhuisweg 3.

Lees verder op tolhuistuin.nl »