EXPOSITIE MATTER MATTERS!

Het laagt 178 0646575023 / 0644192573 breedartstudios.net
EXPOSITIE MATTER MATTERS!
Donderdag 22 maart - Vrijdag 27 april

Stichting Breed Art is er bijzonder trots op 
de tentoonstelling ‘MATTER MATTERS!’ 
met werken van Affiliati Peducci Savini en Jean Philippe Paumier te kunnen presenteren.
Van 17 maart – 27 april 2018, Breed Art Studios, Het Laagt 178 1025GL Amsterdam
Samengesteld door Luca Rezzolla.
OPENING: Zaterdag 17 maart van 17.00 – 21.00 uur.
Live uitzending en performance op https://www.facebook.com/BreedArtStudios/ vanaf 19 uur.
Website: https://breedartstudios.net
Openingstijden: don – vr – zat : 12.00 – 18.00 uur.
De expositie “Matter Matters!” toont kunstwerken die dynamische grenzen verkennen binnen de relatie kunstenaar – materie – vorm en welke zal laten zien hoe een gemeenschappelijke interesse voor oude technieken rond materiaal bewerking verschillende esthetische resultaten kan opleveren door het manipuleren van het verband tussen objecten en materialen.
De site-specifieke zeepinstallatie van de Frans/Amsterdamse kunstenaar Jean Philippe Paumier omringt de innovatieve marmeren sculpturen van het Italiaanse kunstenaarsduo Affiliati Peducci Savini, voor het eerst in Nederland te zien.
Zeep en metaal, marmer en elektroden zullen de ruimte binnen de witte kubus van Breed Art Studios vullen.
Jean Philippe zal de bezoekers vragen om zijn minimale pop installatie met natte handen aan te raken terwijl Matteo en Mattia een aantal werken zullen laten zien waarin sculptuur wetenschap wordt.
Paumiers werk brengt een object-gebaseerde beschouwing over het uitzonderlijke van consumentenproducten het terrein van de hedendaagse kunst binnen.
De ontkenning van de gebruikswaarde zou iemand in staat moeten stellen om de primaire eigenschappen van een bepaald object te beschouwen: vorm, kleur, textuur… Door afstand te nemen van het praktische aspect van een voorwerp, zou men mogelijk meer aandacht kunnen besteden aan de poëtische inhoud en subtiele welsprekendheid. Hedendaagse kunst bevraagt vaak massaproductie en consumentisme in termen van radicale sociologische kritiek. Paumiers werk echter stelt voor om het object op een ander niveau te onderzoeken en er een intuïtiever contact mee tot stand te brengen. Het doorbreken van de vanzelfsprekendheid van het object zou de toeschouwer in staat moeten stellen om zijn blik erop te verfrissen en aanleiding kunnen geven tot nieuwe mentale associaties.
Affiliati Peducci Savini zijn niet alleen twee kunstenaars, zij vertegenwoordigen een plaats, een voormalige roze steengroeve waar ze wonen en werken. Hier, binnenin de berg, net achter de stad Assisi gelegen, is er een plein met daarop verspreid een aantal witte wezens, elk met een eigen verhaal en verbonden met al die mensen die de Affiliati beschouwen als een plaats van onderzoek en experimenten. Een reis achteruit, gericht op een vernieuwing, op een verandering van bepaalde denkbeelden, een vervreemdend effect beogend van de kunstwerken: marmeren sculpturen die buigen voor de lichtheid van karton, op een platenspeler spelen, verkruimelen als polystyreen, verbranden als stukjes hout, vervormen als vacuümverpakte, zachte stoffen.
Jean Philippe Paumier is geboren in Tours (Frankrijk) in 1980.
Hij is afgestudeerd aan de kunstacademie van Rouen (Master of Arts) en aan de Universiteit Paris1-Sorbonne (Bachelor in de Kunstgeschiedenis), hij woont en werkt in Amsterdam.
Meer over hem is te vinden: https://paumier.weebly.com/
Matteo Peducci (geboren in Umbrië in 1980) en Mattia Savini (geboren in Toscane in 1982)  ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens hun studie aan de Academie voor de Kunsten in Carrara.
Van 2007 tot 2010 kregen de beeldhouwers de opdracht om een groot kunstproject in Thailand te realiseren: drie marmeren monumenten: twee voor het beeldenpark van Mahidol University en één ter ere van Sirivannavari Nariratana, de prinses van Thailand.
Hun samenwerking met de Galleria Rubin van Milaan begon in 2008, parallel lopend met het project in Thailand. Zij werden door deze galerie betrokken bij talrijke internationale tentoonstellingen en kunstbeurzen zoals de Kunst Zürich Art Fair en de Preview Berlin Art Fair.
Sinds 2013 voeren Matteo Peducci en Mattia Savini ook onderzoek naar galvanisering, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van hun Electrosculpture methode. In hetzelfde jaar verhuisden ze ook hun werkplaats van Carrara naar Assisi.
Zich realiserend dat zij samen een erfenis van traditionele vaardigheden bezitten, begonnen de Affiliati-kunstenaars de basis te leggen voor een beeldhouwschool, met als doel hun studenten de oude, ambachtelijke technieken en kennis door te geven. Sinds 2014 werken Affiliati nauw samen met universiteiten, om gezamenlijk onderzoek naar geopolymeermaterialen met elkaar te verbinden.
Meer over hen is te vinden: http://www.affiliatiart.com/

Lees verder op breedartstudios.net »