Expositie Rusudan Khizanishvil (GE), Papa Adama(BF/NL) ‘Imaginary World’

Het laagt 178 0646575023 / 0644192573 breedartstudios.net
Expositie Rusudan Khizanishvil (GE), Papa Adama(BF/NL) ‘Imaginary World’
Donderdag 26 oktober - Zaterdag 25 november

Vanaf 21 October is in de tentoonstellingsruimte Breed Art Studios te Amsterdam Noord de tentoonstelling ‘Imaginary World’ te zien.

Rusudan Khizanishvili woont en werkt in Tbilisi, Georgië.
Haar expressieve kleurgebruik, gecombineerd met een tastbare en vaak sensuele behandeling van de verf, toont een volwassenheid aan, die door de professionele kunstwereld wordt opgemerkt.
Recent werd zij door Okwui Enwezor uitgekozen om Georgië te vertegenwoordigen tijdens de Biënnale van Venetië.
Zelf zegt Rusudan over haar werk o.a.: “Ik creëer verschillende lagen in mijn schilderijen door b.v. de afbeeldingen van dieren te gebruiken als een symbolische verbinding tussen culturen, landen en identiteiten. Zij vormen de afspiegeling van een vorig leven op het heden.”
Voor het eerst in Amsterdam wordt een groot aantal van haar schilderijen tentoongesteld in combinatie met de bijzondere sculpturen van Papa Adama, Amsterdamse kunstenaar (geboren in Ouagadougou, Burkina Faso).

Papa Adama startte zijn carrière als autodidact. Van 1998 tot 2001 was hij student en assistent van Ali Nikiema en specialiseerde hij zich in bronzen sculpturen bij het Centre National Artisanal d’Art in Ouagadougou.
In 2003 verhuisde hij naar Nederland, waar hij in 2007 aan de Rietveld Academie afstudeerde. Zijn werk gaat over het mensdom, over menselijkheid. Hij creëert denkbeeldige werelden, die corresponderen met de wereld waarin hij leeft. Hij observeert de beweging binnen en de emoties van het leven en vertaalt die in beelden en kleuren van mensen en hun omgeving.

Twee verschillende denkbeeldige werelden, twee verschillende culturen komen samen in deze bijzondere tentoonstelling.
De tentoonstelling is te zien tot en met zaterdag 25 november 2017.
Openingstijden: donderdag, vrijdag, zaterdag: 14.00 tot 20.00 uur.

Vanaf 17.00 uur is het mogelijk onze huisgemaakte biologische volkoren Pizza in het huiskamerrestaurant van Breed Art Studios te eten.

Lees verder op breedartstudios.net »