Eyeshadow: Blood Simple + Kitchenette

EYE, Amsterdam 0204567890 EYE
Eyeshadow: Blood Simple + Kitchenette
Zaterdag 23 februari - 21:30 - 23:30

Een klassieker van toen met de bandjes van nu: deze keer een optreden van Kitchenette bij een vertoning van de recente 4K restauratie van Blood Simple, het speelfilmdebuut van het illustere duo Joel en Ethan Coen. Waarin een klunzige privédetective zijn best doet om een overspelige vrouw (Frances McDormand) te vermoorden. Het vijfkoppige Kitchenette geeft er een vervolg aan met weelderige synths en chorusgitaren.

Blood Simple is een komische lowbudgetthriller over een man die een onwaarschijnlijk domme privédetective inhuurt om zijn overspelige vrouw te vermoorden. Tevens speelfilmdebuut van de briljante actrice Frances McDormand (Fargo), die kort daarop met regisseur Joel Coen trouwde. De broers namen zowel regie, montage als productie voor hun rekening, voor het camerawerk wisten ze gelijk een grote naam te strikken, Barry Sonnenfeld. Dit is de première van de 4K restauratie in Nederland.

Kitchenette is het project van de uit Bosnië afkomstige zanger-gitarist Chris O. Kikić. De band creëert een sound in het verlengde van groepen als The War On Drugs, Kurt Vile en The Raveonettes; de weelderige synths en chorusgitaren maken dit de perfecte muziek voor lange autoritten, zang en instrumentale partijen raken ingenieus vervlochten – net zoals de plotlines van een Coen Brothers-film.

Lees verder op eyefilm.nl »