Gibraltar speelt Mare Nostrum

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
Gibraltar speelt Mare Nostrum
Zondag 29 september - 15:30 - 17:30

Het ministaatje Gibraltar is de plek waar Europa en Afrika elkaar bijna raken. De Middellandse Zee (Mare Nostrum) verbindt beide continenten en is sinds mensenheugenis een culturele smeltkroes. Vanuit hun nieuwsgierigheid naar de landen rond de Middellandse Zee en de mensen die daar wonen heeft de Nederlandse band Gibraltar een afwisselend programma samengesteld met muziek van Oost-Spanje tot Turkije en van Marokko tot Libanon: chansons, tarantella’s, klezmer en rai, u hoort het allemaal.

In het aanstekelijke programma Mare Nostrum kan een chanson van Charles Trenet volgen op hits van de Turkse superster Tarkan en hoort u zowel La création du monde van Darius Milhaud als Sidi Mansour van de Tunesiër Saber Rebaï en volksliederen van Corsica, Sardinië en Majorca.

Gibraltar bestaat uit Dirkjan de Koning (percussie, melodica), Joris Vermeulen (rieten, zang), Pieter van Lier (contrabas, basgitaar, ud) en Rob Stoop (toetsen, accordeon).

Het concert begint om 15.30 uur. De kerk is open vanaf 15.00 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree (inclusief koffie en thee): € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 12,50 (normaal). Kaarten zijn te koop aan de deur en online via www.yourticketprovider.nl/events/30984-gibraltar-speelt-mare-nostrum/.

Foto: Lynn Vermeulen

Lees verder op buiksloterkerk.nl »