‘Grenzeloos’ (Dandoula Tala) door trio JMO

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
‘Grenzeloos’ (Dandoula Tala) door trio JMO
Zondag 25 oktober - 20:00 - 22:00

De band JMO is een internationaal trio dat bestaat uit Jan Galega Brönnimann (Zwitserland), Moussa Cissokho (Senegal) en Omri Hason (Israël).
Galega Brönnimann is een internationaal gelauwerde saxofoon- en klarinetspeler. Cissokho speelde al op jonge leeftijd de kora, een 22-snarige harp. Hason begon op zijn 10e met het spelen van slagwerk en ontwikkelde geleidelijk een voorliefde voor handdrums en Indiase en Iraanse ritmes.

Het trio dat in november 2018 – onder de naam Trio Moussa Cissokho – een mooi optreden verzorgde in de Buiksloterkerk speelt vandaag muziek van hun laatste album Dandoula Tala. Dat betekent ‘grenzeloos’ in Mandinka, een taal die wordt gesproken in Gambia, Mali en Senegal. De composities van het trio overschrijden muzikale grenzen door een unieke mix van traditionele en moderne klanken uit Afrika, het Midden-Oosten en Europa.

De muziek van JMO zorgt door het virtuoos gebruik van bijzondere instrumenten, melodieën en ritmes voor een verrassende ervaring. De liederen gaan over vrijheid, nostalgie, geheimen van de natuur en ervaringen met grenscontroles in Europa.

Lees verder op buiksloterkerk.nl »