Guus Westdorp zingt Ramses – De Liederen

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
Guus Westdorp zingt Ramses – De Liederen
Zondag 13 januari - 15:30 - 17:30

Guus Westdorp koestert bijzondere herinneringen aan vriend en collega Ramses Shaffy: ”Als Ramses en ik elkaar zagen klonk altijd zijn groet: ‘Dag lieve jongen, ben je daar weer!’ We herkenden elkaar als we samen achter de piano zaten, ons verwonderden, streken uithaalden, samen huilden en huilden van het lachen om de wereld om ons heen.”

‘Ramses – De liederen’ is een ode en muzikale groet aan het werk van chansonnier en levenskunstenaar Shaffy. Aan de hand van Shaffy’s liederen, die behoren tot de klassiekers van het Nederlandse lied, voert Westdorp zijn luisteraars mee naar velden van vurige liefdes, verstilde grachten en nachten vol eenzaamheid en verlangen. Het resultaat is een memorabel en intiem concert.

Guus Westdorp is pianist, zanger, componist, arrangeur en tekstschrijver. In Nederland werkte hij onder andere met Shaffy’s muze Liesbeth List, Toon Hermans, Mathilde Santing en Ruth Jacott. Wellicht onbewust heeft u zijn werk al eens gehoord. Westdorp schreef bijvoorbeeld het ontroerende ‘Blijf bij mij’ voor Paul de Leeuw en Ruth Jacott. Met Toon Hermans werkte hij aan diens laatste cd ‘Als de liefde….’ en hij schreef de, wellicht in Amsterdam niet zo bekende, ‘Hymne van Delft’.

Westdorp won het Concours de la Chanson Alliance Française in De Kleine Komedie in Amsterdam. In 1987 zong hij bij het Eurovisie Songfestival in Brussel. In 2007 speelde hij in de beroemde Carnegie Hall in New York een Zarah Leander programma met de Zweedse zangeres Olivia Stevens.

Entree € 7,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 10,00 (normaal).

Kaarten zijn te koop aan de deur en online via www.yourticketprovider.nl/events/27122-guus-westdorp-speelt-liederen-van-ramses-shaffy/.

De kerk is open vanaf 15.00 uur.

De persfoto is rechtenvrij.

Lees verder op buiksloterkerk.nl »