Kunst in de Kerk concert: Snowapple

Dorpsstraat Holysloot 30, Amsterdam holysloot.nl
Kunst in de Kerk concert: Snowapple
Zondag 19 november - 15:00 - 17:00

Elke maand zijn op zondagmiddag semi-akoestische optredens van upcoming- en artiesten met faam in het intieme Witte Kerkje Holysloot dat geroemd wordt voor de sfeer, akoestiek en pittoreske ligging. Zondag 19 november is de laatste editie uit de reeks, dan treedt Snowapple op. Drie zangeressen uit Amsterdam spelen zelfgeschreven nummers en eigenzinnige harmonieën met een bijzondere sound, een mix van pop, folk, opera en wereldse invloeden.

Het programma wordt gepresenteerd door muzikant Abel de Lange die bij ieder concert ook op zijn vintage pick-up plaatjes vooraf en in de pauze draait.

Snowapple

De harde kern van Snowapple wordt gevormd door drie zangeressen/muzikanten met allen een zeer diverse muzikale achtergrond. De roots van Una (zang en mandoline) liggen in de jazz, Laurien (zang en gitaar) maakte carrière in opera en de muzikale achtergrond van Laura (zang en piano) is folk. Ondersteund door de band zorgen de zelfgeschreven nummers en eigenzinnige harmonieën voor een bijzondere sound, die zij zelf beschrijven als een mix van pop/folk/opera.
De zangeressen speelden in Nederland onder meer op Oerol, in Paradiso en in de Heineken Music Hall (aftershow Jack Johnson en John Mayer), ze tourden door Europa, langs de oost- en westkust van de Verenigde Staten, door Engeland (o.a. als voorprogramma van The Handsome Family) en door Japan. In Mexico speelden ze meermaals op grote festivals voor 10.000 bezoekers. Voor de live shows werkt Snowapple samen met opkomend mode-talent Mo Benchellal, die speciaal voor hun optredens extravagante kostuums ontwerpt.

Snowapple heeft eerder twee studioalbums uitgebracht die verschenen in Europa (V2 Benelux, Rough Trade), Groot-Brittannië (Debt Records) en de Verenigde Staten (ZIP Records). In januari 2017 verscheen het nieuwe album TRACKS.

Zie de website van snowapple.nl

Zondag 19 november 2017

Locatie: Witte Kerkje, Dorpsstraat 30 Holysloot, 1028 BE Amsterdam
Aanvang: 15.00 uur – einde 17:00 uur
Toegang: 10 euro incl. koffie, thee en koekjes (kinderen tot 12 jaar gratis entree)
(maximaal 75 kaarten beschikbaar dus reserveren is aan te raden!)
Betalen kan aan de deur, geen PIN!

Volg ons op Facebook: Holysloot Kunst in de Kerk

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord

Lees verder op holysloot.nl »