Lentefeest

Lentefeest
Maandag 22 april - 13:00 - 17:00

In april staat de Tuin in bloei! De lente is al een maandje begonnen en de zon komt door. En dat vieren we. Een heerlijke middag in de buitenlucht met een kopje thee, een spelletje, muziek en veel kinderactiviteiten.

✾ Theetuin
In samenwerking met Academie van de Stad is de Van Der Pekbuurt én stad uitgenodigd voor een kopje thee. Al in de winter vond er een knusse Nieuwjaarsthee plaats in het Tuinhuis. Maar nu hebben we lentekriebels, lekker naar buiten dus! Verschillende soorten thee zijn aanwezig en kinderen kunnen komen knutselen.

✾ Muziek
Wat is een feest zonder muziek? Deze middag spelen verschillende artiesten, waaronder Annette Vogel.

✾ Zaaien
Wie zaait, zal oogsten! Het is Nationale Zaaidag. Op de landelijke zaaidag helpen we de bijen en vlinders een handje. Zonder bestuivers zou ons menu heel wat minder kleurrijk en voedzaam zijn. Meer dan 70% van wat er dagelijks op ons bord ligt heeft bestuiving door insecten nodig. Om hun belangrijke werk te kunnen doen, hebben bestuivers voldoende stuifmeel en nectar nodig. Helaas is de situatie niet rooskleurig: grote delen van ons landschap bevatten vrijwel geen variatie aan voedsel voor insecten, en bepaalde pesticiden maken de beesten zwak. Veel biologische bloemen zaaien, zorgt voor extra krachtvoer. Een goede reden om te zaaien.

✾ Paaseieren zoeken voor beginners en gevorderden
Het is niet alleen lente, het is ook nog eens Pasen. Versier, verstop en vind een ei. De Tuin heeft veel goede verstopplekjes!

✾ (Kinders)pellen
Of je nou kind ben, of je kind voelt; wie heeft er zin in een potje mega-mikado of jeu de boules.

Tuin open: 13:00 – 17:00
Navigatieadres ingang Tuin: Tolhuisweg 5
Entree: gratis

Lees verder op tolhuistuin.nl »