Likeminds bedankt! 2019 – Theaterfestival

Gedempt Hamerkanaal 203-205, amsterdam +3120 6891789 Dansmakers
Likeminds bedankt! 2019 – Theaterfestival
Donderdag 19 december - Vrijdag 20 december

Likeminds bedankt! komt er weer aan! Ons jaarlijkse festival om jullie – ons publiek – te bedanken. Dat doen we op 17, 19 en 20 december in Amsterdam Noord met het allernieuwste, actueelste en eigenzinnigste werk van onze makers.

Op 17 december laten de 4 jongeren uit onze Factory hun allereerste solo’s zien in De Verbroederij.

Op 19 en 20 december zetten 6 inspirerende Likeminders bij Dansmakers een schijnwerper op onze angsten. Ze presenteren ontwapenende en heftige reflecties op de klimaatcrisis, de dood, dementie en de onderkant van het uitgaanscircuit.

4 nieuwe voorstellingen van makers die net komen kijken of al wat langer meedraaien. Maar allemaal zijn ze dwars en eigenzinnig en anders en poëtisch. De onderwerpen zijn hard en direct en noodzakelijk, de vormen zijn verrassend en nieuw en ontwapenend:

Opening Statement van Joeri Heegstra. Een schizofrene lecture performance over de crisis van onze verbeelding, oog in oog met de klimaatcrisis. Met Claire Bender en Samir Veen.

DEATH van José Montoya en Dwayne Toemere. Over de dood kun je niets zinnigs zeggen. Dan maar een fysieke voorstelling vol goede bedoelingen. Niet te zwaar, want het moet wel leuk blijven.

Geen tijd te verliezen van Steff Geelen. Een poging om door middel van taal en alledaagse voorwerpen een oude man stevig vast te houden terwijl hij langzaam zijn grip verliest.

Forever K-Hole van Edna Azulay en Diederik Kreike. Where your anxiety is fashionable and the void will be danceable.

Lees verder op likeminds.nl »