Maurits Fondse & Band: The Story of Billy Joel

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
Maurits Fondse & Band: The Story of Billy Joel
Zondag 13 oktober - 15:30 - 17:30

Maurits Fondse en zijn band zingen over het turbulente leven van de Amerikaanse pianist en zanger Billy Joel. Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40-hits is Joel een van ’s werelds meest succesvolle artiesten aller tijden.

Billy Joel werd in 1949 geboren in de Bronx en groeide op op Long Island, New York. Joel schreef bijzondere, bijna filosofische teksten over zijn jeugd, New York, zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog, vaderschap en de vele vrouwen in zijn leven.

Fondse beschrijft Joels bijzondere levensverhaal en zijn haat-liefde relatie met de muziekindustrie aan de hand van Joels bekende, en minder bekende, muziekpareltjes zoals Downeaster Alexa, Summer Highland Falls, Say Goodbye to Hollywood, New York State of Mind, Lullabye, Goodnight My Angel, Leningrad en, uiteraard, She’s Always a Woman.

Maurits Fondse is een veelzijdig pianist en singer-songwriter. Hij is de vaste pianist en back vocalist voor Freek de Jonge en speelt met Britta Maria en Oleg Fatev in de voorstelling Chansons van schoonheid en troost. Hij schreef de muziek voor de musical Dansen met de Vijand, die werd genomineerd voor 4 Musical Awards. In het voorjaar van 2018 kwam zijn eerste album uit: Don’t Marry a Musician. Zijn band bestaat uit Phaedra Kwant (bas, zang), Bauke Bakker (drums, zang) en Iman Spaargaren (saxofoon, basklarinet).

Entree (inclusief koffie en thee): € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 12,50 (normaal). Kaarten zijn te koop aan de deur en online via www.yourticketprovider.nl/events/30983-maurits-fondse-band-the-story-of-billy-joel.

Foto: Martin Pluimers

Lees verder op buiksloterkerk.nl »