Meat the Future

Meat the Future
Donderdag 15 augustus - 19:00

Aanvang 19:00
Tuin open 18:30
Entree € 15 incl. burger

Het is soms lastig om ergens te beginnen als je je werkplek duurzamer wilt maken. Onze spreker Willem ging de uitdaging aan in de vleesindustrie en zette Beyond Meat op de kaart in Nederland en daarbuiten. We warmen de barbeque vast op tijdens zijn praatje en serveren iedereen daarna een burger!

Is verandering mogelijk?
Het lijkt een onmogelijke opdracht: een duurzame verandering in je bedrijf aanbrengen. Waar begin je? En met wie praat je? Kun je een verschil maken als je niet in het bestuur zit? En kun je verandering teweegbrengen zonder het DNA van een bedrijf te veranderen?

Spreker: Willem Spegt
Deze vragen zullen we behandelen tijdens GreenBuzz met Willem Spegt. Willem Spegt werkt in een conservatieve industrie: de vleesindustrie. Willem deelt verschillende manieren waarop hij geprobeerd heeft om van binnenuit de vleesindustrie te verduurzamen. Hij bespreekt de uitdagingen die hij onderweg tegen is gekomen en de manieren om deze op te lossen.

Vleesloos vlees
Een niet te ontkennen trend die deze industrie beïnvloed is de verschuiving naar flexitariers, vegetariërs en vegans. Willem zal over deze trend spreken en een van de meest gehypte vleesvervanger: de Beyond Meat burger. Beyond Meat raast als een wind door Europa als snelgroeiende producent van ‘vleesloos vlees’. Leer meer over deze hype en kom het proeven. Na de talk serveren we namelijk meatless burgers.

Locatie
Dit programma vindt plaats in de Tuin. Navigatieadres ingang Tuin: Tolhuisweg 3.

Lees verder op tolhuistuin.nl »