Moving Futures Festival Amsterdam – Notes On Synchrony

Gedempt Hamerkanaal 203-205, amsterdam +3120 6891789 Dansmakers
Moving Futures Festival Amsterdam – Notes On Synchrony
Donderdag 23 mei - 16:30 - 18:30

Moving Futures reist naar Amsterdam. Vijfde editie hedendaags dansfestival.

Vanaf 7 februari 2019 reist het vernieuwende dansfestival Moving Futures voor de vijfde keer langs elf verschillende steden in Nederland. In een even verfrissend als veelzijdig programma van voorstellingen, installaties, films en feestjes trekt een eigenzinnige generatie aan je voorbij die de dansdiscipline oprekt. Van 22 t/m 25 mei beleef je het universum van dans bij Dansmakers Amsterdam en Theater Bellevue met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festival programma.

*Donderdag 23 mei: In de middag, 16:30, is de zaal van Dansmakers de locatie van het levende laboratorium Notes on Synchrony van Random Collision & Rijksuniversiteit Groningen.

In een boeddhistische debat verkennen twee of meer monniken inconsistenties in hun redenering terwijl ze gestileerde bewegingssequenties uitvoeren. Neurowetenschappen hebben aangetoond dat de hersengolven van de monniken synchroniseren tijdens het debat, waardoor er letterlijk een mentale connectie ontstaat. Notes on Synchrony is een experiment waarin hedendaagse dansers en neurowetenschappers samen de betekenis van deze verbinding onderzoeken. In dit levende laboratorium van hersen- en bewegingsonderzoek is het publiek getuige van de botsing tussen twee zeer verschillende disciplines die hetzelfde fenomeen verkennen.

Lees verder op movingfutures.nl »