Muziektheater bij Zinnig Noord: Golem

Aakstraat 60 020-4904417 arkmiddennoord.nl
Muziektheater bij Zinnig Noord: Golem
Vrijdag 15 november - 20:00 - 21:30

Wanneer raak je als mens bezield? Wanneer gaat ‘het licht’ aan?

Het begint met een droom, een idee. Dan slaat de vonk over.

In deze rauwe, intieme performance verbeelden kunstenaar Sebastian Holzhuber en pianist Uzi Heymann de essentie van het scheppingsproces. De een is schepper, de ander schepsel. Op de muziek van Philip Glass, Max Richter en Eric Satie transformeert de een de ander tot de Golem; een mythisch personage dat in een beroemde Joodse legende uit klei wordt geschapen en tot leven gebracht. Deze voorstelling van New Rituals stond eerder op het Fringe festival en komt nu naar Zinnig Noord.

In een kort voorprogramma spreekt kunstenaar en Joods mysticus Joseph Semah over de schepping en de scheiding van het mannelijke en het vrouwelijke. Zowel in de Joodse mystiek als in de Griekse filosofie waren vrouw en man ooit verenigd. Tot zij door de goden werden gescheiden. Gebeurde dat uit angst, of uit liefde?

Zinnig Noord is een open community voor zingeving in Amsterdam Noord. Het is een plek waar je zin en inspiratie vindt, waar je stil kunt staan in de storm van je leven en waar je nieuwe mensen en ideeën ontmoet. Samen zoeken we – te midden van alle gekte – naar wat waardevol en zinvol is, naar iets om in te geloven. Je komt bij Zinnig Noord een bonte mix van mensen tegen. Allemaal op zoek en vol vragen.

Vrijdag 15 november, de Ark, Banne Buikslootlaan 63c, 20:00-21:30 uur,
Kaartje reserveren via zinnignoord.nl/agenda
€ 13,00 in de voorverkoop, aan de deur € 15,00 (inclusief drankje)

Lees verder op zinnignoord.nl »