Nationale Orgeldag in de Buiksloterkerk

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
Nationale Orgeldag in de Buiksloterkerk
Zaterdag 14 september - 10:00 - 16:00

Tijdens de Nationale Orgeldag staat in de Buiksloterkerk het in 1858 door Hermanus ter Hart gebouwde orgel in het middelpunt van de belangstelling.

Van 10.30-11.00 uur bespeelt Victor Baena de la Torre het Ter Hart-orgel. Baena de la Torre won 28 juni jl. in de Grote Kerk van Alkmaar de eerste prijs tijdens het prestigieuze Internationaal Schnitger Orgelconcours 2019. Aan het concours streden 45 kandidaten uit 13 landen om de eer. Om 12.30 uur en 14.30 uur kruipt Ross Luescher achter het orgel. Luescher is opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds medio 2018 is hij de ‘mentor’ van het Ter Hart-orgel van de Buiksloterkerk. Tijdens de Nationale Orgeldag is Luescher de hele dag in de Buiksloterkerk aanwezig.

Mocht u zelf ook wel eens op het Ter Hart-orgel willen spelen, grijp dan vandaag uw kans! Onder deskundige begeleiding van Ross Luescher kunt u tijdens de Nationale Orgeldag namelijk het orgel van de Buiksloterkerk bespelen. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, maakt u dat dan voorafgaand aan de Nationale Orgeldag even kenbaar via programma@buiksloterkerk.nl.

Gedurende de Nationale Orgeldag is in de Buiksloterkerk een kleine tentoonstelling ingericht met foto’s van historische documenten over het orgel. De foto’s zijn complementair aan het boekje over de geschiedenis van het Ter Hart-orgel dat op 14 september verschijnt. Het boekje vertelt over de schenker, de maker, de lotgevallen en de bespelers van het Ter Hart-orgel. Tijdens de Nationale Orgeldag wordt het boekje gratis aangeboden aan bezoekers van de Buiksloterkerk.

De entree is gratis. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Foto: Stichting Buiksloterkerk

Lees verder op buiksloterkerk.nl »