NDSM Night Market

ms. Riemsdijkweg +31640015451 ndsmnightmarket.nl
NDSM Night Market
Zaterdag 28 september - 17:00 - 23:00

1e editie NDSM Night Market op 28 september!
De Amsterdamse avondmarkt aan de oevers van ’t IJ.

NDSM Night Market is een nieuwe, laagdrempelige ontmoetingsplek op de NDSM-Boulevard met goed, betaalbaar, vers eten en kunst en cultuur vanuit de hele wereld. De eerste editie van NDSM Night Market vindt plaats op zaterdag 28 september van 17.00u tot 23.00h tijdens NDSM Open. De toegang is gratis!

WAT IS DE NDSM NIGHT MARKET?

Elke Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse grote stad kent er één: een night market. Een centrale ontmoetingsplek waar ’s avonds gegeten wordt, waar curiosa worden verkocht en straatperformances worden gegeven. Geïnspireerd door deze belangrijke ontmoetingsplekken (die bijna altijd aan de oevers van de rivieren liggen), vinden wij het op de NDSM hoog tijd dat er nu ook in Amsterdam een avondmarkt komt, een plek waar élke Amsterdammer zich welkom voelt en waar echte ontmoeting plaatsvindt.

Gezinnen die niet veel te besteden hebben gaan hierheen om “sjiek te eten”, maar ook de zakenman zit hier voor een snelle hap, een verliefd stel zit dicht tegen elkaar aan om over het nachtelijke water van de rivier te kijken, kinderen rennen rond en moeders wiegen hun kinderwagens. Mensen uit alle lagen van de bevolking zitten naast elkaar op houten stoeltjes en eten van kartonnen bordjes goed, vers eten uit alle windstreken.

De NDSM Night Market is een plek waar naast de grote selectie van internationale keukens die Amsterdam rijk is, ook kunst, theater, muziek en traditie vanuit de hele wereld te vinden is. NDSM Night Market is een laagdrempelige ontmoetingsplek aan ‘t IJ waar goed, betaalbaar, vers eten en kunst en cultuur vanuit de hele wereld, het beste van Amsterdam, in al haar diversiteit samenbrengt.

HOE ZIET DE NDSM NIGHT MARKET ERUIT?

MARKT – Kom proeven, bewonderen & shoppen
Links en rechts op de Ms van Riemsdijkweg vind je diverse marktkramen:
10 tot 15 kramen met cultuur, curiosa, sieraden en kleding uit de hele wereld
15 tot 20 kramen met een zeer divers aanbod van eten uit de hele wereld voor een culinaire ontdekkingsreis

PONT – Artistieke betovering
Op de oude veerpont is er naast een cocktailbar ook de gelegenheid tot karaoke. Hier worden arts and crafts tentoongesteld door kunstenaars die op de NDSM werkzaam zijn én een selectie van internationale artiesten.

MACA – Centrale meeting point
In de loods van de nieuwe broedplaats MACA zal een sfeervol plein ontstaan waar mensen samenkomen om hun bemachtigde lekkernijen op te eten, een drankje te bestellen bij de bar en te genieten van makkelijk verteerbare muziek en performances. Op het wereldse podium vindt onder andere live muziek, storytelling en een fashion show plaats. Vanuit Pakhuis Vol Verhalen verzorgt Tante Pietie een creatieve en educatieve workshop ‘Rinus de Rat’ voor kinderen tussen 5-12 jaar.

NDSM NIGHT MARKET
Datum: 28 september 2019
Tijd: 17:00u tot 23:00u
Adres: NDSM Boulevard: Ms van Riemsdijkweg, NDSM, Amsterdam Noord
Toegang: gratis
Contact: ndsmnightmarket@gmail.com

Lees verder op ndsmnightmarket.nl »