Oorlogsgeheimen (9+)

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
Oorlogsgeheimen (9+)
Zondag 27 mei - 11:00 - 12:30

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. In het begin vinden Tuur en zijn buurmeisje Maartje dit nog wel spannend. Tot ze er langzaam maar zeker achter komen dat de Duitsers in staat zijn tot de ergste dingen.

De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor Tuur en Maartje geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, de mensen die Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en de mensen die in het verzet zitten.

Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. En aan Maartje, die hem op een dag vertelde dat ze ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

Op veler verzoek is Oorlogsgeheimen na drie jaar terug op het toneel. Tuur en Maartje worden gespeeld door Maarten Ebbers en Maria Noë.

De musical ‘Oorlogsgeheimen’ van Stichting OTO is gebaseerd op het gelijknamige bekroonde boek van Jacques Vriens. Het boek werd in 2014 verfilmd. Vriens is een van de bekendste en meest succesvolle kinderboekenauteurs van Nederland. In 2009 ontving ij de Archeon Jeugdboekenprijs.
Van het boek Oorlogsgeheimen zijn ruim 55.000 exemplaren verkocht.

Regie: Pepijn Cladder
Muziek: Arthur Umbgrove en Alberto Klein Goldewijk
Script: Tom Sijtsma
Decor: Elze van den Akker
Verhaal: Jacques Vriens
Producent: Stichting OTO
Idee: Henrike van Engelenburg

De voorstelling begint om 11.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. De kerk is open vanaf 10.30 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree € 10,00 (normaal), € 8,00 (Vrienden van de Buiksloterkerk) en € 7,00 (kinderen tot 12 jaar). Entree is inclusief koffie, thee en limonade.

Kaarten zijn te koop aan de deur of online via https://yourticketprovider.nl/events/23800-oorlogsgeheimen-9-naar-het-bekroonde-boek-van-jacques-vriens/.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=L5vnIDSGGbs.

Foto: Govert de Roos.

Lees verder op buiksloterkerk.nl »