Opening Margot Klein Tiessink | Harry van der Woud REASSEMBLE

Het laagt 178 0646575023 / 0644192573 breedartstudios.net
Opening Margot Klein Tiessink | Harry van der Woud REASSEMBLE
Zaterdag 13 oktober - 17:00 - 21:00

Stichting Breed Art presenteert
Margot Klein Tiessink | Harry van der Woud
REASSEMBLE (13 oktober- 24 november 2018),
samengesteld door Luca Rezzolla.

De OPENING vindt plaats op zaterdag 13 oktober van 17.00 tot 21.00 uur op Breed Art Studios, Het Laagt 178 1025GL Amsterdam.
Een workshop waar de verbeelding wordt gevierd en een rondleiding door de kunstenaars staat gepland voor zaterdag 10 november om 15.00 uur.

REASSEMBLE is een ode aan de verbeelding, de zuurstof voor de geest.

Margot Klein Tiessink (Meppel, Nederland), afgestudeerd aan de academie Minerva Groningen, woont en werkt in Amsterdam.

“Mijn werk is een samensmelting van meerdere beelden over elkaar, waardoor een bijzonder twee dimensionaal beeld ontstaat. Een analogie met de hedendaagse hoeveelheid aan beelden in ons dagelijks leven. Rode draad is het verlangen naar wat was, is en kan zijn. Fictie als herinnering, herinnering als fictie.
De materiaalbehandeling en de kleurrijke voorstelling komen over als stof, dat proces ervaar ik als fascinerend, dat je in staat bent een alternatieve wereld te scheppen. Ik leg de tijd om me heen vast door middel van fotografie, deze foto’s vormen de basis van mijn schilderijen.”

Harry van der Woud (Leeuwarden, Nederland), afgestudeerd aan de academie Minerva Groningen, woont en werkt in Amsterdam.

“Transformatie in plaats van voorgekookte keuzemogelijkheid. Leven in plaats van geleefd te worden, ontsnappen in plaats van ingebonden worden in een bedacht lichaam in de hoop geaccepteerd te worden, maar door wie? Beeldvorming en identiteit lijken te worden bepaald door het bekeken worden door de Ander en door diens beoordeling. Als ik niet wil verdrinken in andermans projecties, gedrag, hoop en macht, dan moet ik waarheden en werkelijkheden zelf verzinnen. Deze bezigheid ligt niet alleen aan de basis van mijn plannen en ideeën, maar kan ook dagelijks hernieuwd worden toegepast.”

Lees verder op breedartstudios.net »