Opening Tentoonstelling: Christian Zanotto ‘EMPYREUM’

Het laagt 178 0646575023 / 0644192573 breedartstudios.net
Opening Tentoonstelling: Christian Zanotto ‘EMPYREUM’
Zaterdag 9 december - 17:00 - 21:00

Stichting Breed Art verheugt zich de solotentoonstelling ‘EMPYREUM’ met werk van Christian Zanotto te kunnen presenteren. De tentoonstelling is samengesteld door Sonia Arata en Luca Rezzolla, en de officiële opening zal plaatsvinden op zaterdag 9 december 2017 van 17-21 uur.
Breed Art Studios is gevestigd in Amsterdam-Noord, Het Laagt 178. (Plan Van Gool).
Live stream op Facebook.com/breedartstudios van 19.00 uur.

De installatie, die tot en met 13 januari 2018 te zien zal zijn , zal de ‘white cube’ van de expositiezaal omtoveren in een holografisch theater, een toneel van caleidoscopische projecties, die de hele ruimte over 360 graden zullen beslaan. De bezoekers kunnen zich vrij door de ruimte bewegen, om opgenomen te worden in een levendige en zwevende wereld van licht en kleur.

De locatie gebonden video-installatie EMPYREUM is opgebouwd uit 12 holografische projectieschermen:
rechthoekige, lineaire modules, in paren in de ruimte geplaatst, die, onvoorspelbare trajecten volgend, golvende digitale entiteiten in beeld brengen en weerspiegelen. Beelden die gecreëerd en tot leven gebracht zijn in de virtuele wereld van Christian Zanotto.
De gewichtloze figuren vermenigvuldigen zich in een digitaal universum, een soort hemelrijk op schaal, dat onder ons tot leven is gebracht door de lichtende stralen van de beamers in een rondedans van schittering, galm, reflecties en etherische verschijningen.
Open geometrische structuren en een immateriële werkelijkheid kruisen elkaar in dit hedendaagse visioen van een digitale hemel, bevolkt door een scala aan gevleugelde figuren, engelen met glanzende vlerken, die zich aan ons voordoen in een choreografie van fladderende bewegingen, in een zwaartekrachtloze dimensie op een onstoffelijk niveau.
Christian Zanotto, die sinds 2000 afwisselend in Amsterdam en Venetië woont en werkt, is bezig met een bijzonder artistiek onderzoek, gericht op het samenbrengen van materieel en immaterieel, van de virtuele en de traditionele wereld, en hoe die onderling communiceren. De kunstenaar creëert ontastbare sculpturen die hij vervolgens vertaalt in muur beelden op kristal panelen of holografische films en installaties: audiovisuele werken die de toeschouwer confronteren met een “andere” context, aangrenzend, evenwijdig en even werkelijk als die we gewoonlijk waarnemen, een enscenering van meerdere niveaus van de werkelijkheid.

Breed Art is een stichting voor hedendaagse kunst, gewijd aan een intens programma van culturele activiteiten: tentoonstellingen en evenementen, gericht op de presentatie van prominente Nederlandse en internationale kunstenaars die zich onderscheiden door de inzet waarmee ze hun onderzoek doen, een origineel gebruik van media en een innovatieve houding ten opzichte van artistieke productie, installatie en performance.
www.breedartstudios.net

Lees verder op breedartstudios.net »