Opening tentoonstelling ‘Van Amulet tot Artefact’

Opening tentoonstelling ‘Van Amulet tot Artefact’
Vrijdag 13 september - 17:00 - 19:00

U bent op 13 september, 17:00u van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling ‘Van Amulet tot Artefact’. Er zal Marokkaanse muntthee, Syrische linzensoep en Turks brood worden geserveerd. De tentoonstelling is te zien van 13 september t/m 26 september 2019.

“Living together with people who differ is one of the most urgent challenges facing society today. Traditional bonds are fading and we must develop and design new forms of rituals that makes us more skillful in living with others.” (Sennett, 2012)

Werkplaats Molenwijk opent op feestelijke wijze haar nieuwe tentoonstelling ‘Van Amulet tot Artefact’ over dagelijkse rituelen van de bewoners in de Molenwijk. De Molenwijk in Amsterdam-Noord bestaat uit gebouwen van tien verdiepingen die van bovenaf gezien als wieken van een molen rondom parkeergarages zijn geplaatst. Deze eenheid van bouw kent een verscheidenheid aan bewoners. Design antropoloog Tina Lenz en filmmaker Magda Augusteijn hebben de diversiteit in beeld willen brengen door samen met 25 Molenwijkers een artistiek onderzoek op te zetten waarbij het dagelijkse ritueel centraal staat. In een serie foto’s en een korte film toont de tentoonstelling een verzameling persoonlijke verhalen en betekenisvolle objecten zoals de ketting van je oma, een pet van je honkbalclub of een souvenir van een bijzonder moment.

We hopen u de 13e te mogen begroeten bij de presentatie van dit bijzondere project!

Lees verder op framerframed.nl »