Oproep: Beeld voor tentoonstelling 50 Jaar Molenwijk

Molenaarsweg 3 framerframed.nl
Oproep: Beeld voor tentoonstelling 50 Jaar Molenwijk
Maandag 8 oktober - Vrijdag 16 november

Oproep: Heb jij beelden of goede verhalen over de Molenwijk, als (ex)-bewoner? Voor een tentoonstelling die eind november opent in Werkplaats Molenwijk, ter ere van 50 Jaar Molenwijk, is kunstenaar Florian Braakman op zoek naar mooi (beeld)materiaal! Hij stelt de tentoonstelling samen met bewoners, en is op zoek naar beeldmateriaal over de wijk. Ook zal hij samen met bewoners nieuw fotografisch werk maken. Hiervoor heeft hij een speciaal ‘beeldspreekuur’ ingesteld. Molenwijkbewoners met goede foto’s of andere ideeën kunnen dan even binnen komen lopen:

Beeldspreekuur Florian Braakman
8 oktober t/m 16 november:
Maandag om 19:00 uur
Woensdag om 11:00 uur
Vrijdag om 16:00 uur


Over Werkplaats Molenwijk:
Op 30 september 2018 opende Framer Framed, een kunstplatform in Amsterdam-Noord, haar tweede projectruimte Werkplaats Molenwijk: een wijklocatie in Molenwijk in Amsterdam-Noord, voor en door buurtbewoners geïnteresseerd in kunst, cultuur, erfgoed en maatschappij. In Werkplaats Molenwijk wordt ook ruimte geboden aan een kunstenaarsresidentie, waarbij kunstenaars tijdelijk hun intrek nemen in de wijk en daarbij in dialoog met de buurt nieuw werk maken. Kunstenaar Florian Braakman betrekt als eerste deze residentie.

Over Florian Braakman en de 50 Jaar Molenwijk tentoonstelling:
Florian Braakman is een autonoom-documentair fotograaf. Door een persoonlijke relatie met het onderwerp adresseert hij universele, sociale en culturele thema’s. Hij is geïnteresseerd in gemeenschappen en onderzoekt hun karakteristieken. In zijn residentieperiode zal de kunstenaar samen met buurtbewoners werken aan een tentoonstelling ter ere van 50 jaar Molenwijk.

Lees verder op framerframed.nl »