Rondleiding & muziektheater op Tuinpark Buitenzorg

Zamenhofstraat 41 tuinparkbuitenzorg.nl
Rondleiding & muziektheater op Tuinpark Buitenzorg
Zondag 15 september

In het kader van de Open Monumentendag (thema: Stadsvermaak) zijn er op Tuinpark Buitenzorg drie informatieve rondleidingen over het intieme volkstuincomplex. Daarbij wordt u geïnformeerd over o.a. de geschiedenis en de beplanting op tuinpark. De rondleidingen starten om 10, 12 en 14 uur bij de hoofdingang. Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur.

MUZIEKTHEATER
Indachtig het thema van deze Monumentendag speelt Trio Strotski op zondagmiddag om 16 en 17.30 uur de voorstelling “1000 Kleine balletjes” in het verenigingsgebouw van Buitenzorg.

1000 KLEINE BALLETJES is een muzikale voorstelling over de absurdistische, onwerkelijke werkelijkheid van Daniil Charms (1905-1942). Deze Russische dichter/schrijver werd tijdens zijn leven door de Stalinistische terreur monddood gemaakt. Op grond van zijn geschriften werd Charms in augustus 1941 gearresteerd en krankzinnig verklaard.
Begin ’42 stierf hij in een Leningradse cel. Tijdens de Duitse blokkade van Leningrad (Sint-Petersburg) waren z’n bewakers hem vergeten, waardoor hij van honger, uitputting en ziekte crepeerde.

Met 1000 Kleine balletjes stort Trio Strotski u in een dik half uur durende, theatrale collage gestoeld op Charms’ excentrieke werken: bizarre verhaaltjes, nonsensicale poëzie en plotloze ‘voorvallen’.

Daarenboven bent u getuige van de even wrede als absurde arrestatie van deze eigenzinnige schrijver, die zijn leven als kunstwerk beschouwde. De sinistere slapstick wordt ruimschoots gelardeerd met speciaal hiervoor getoonzette, supra-sonore (samen)zang.

Deze voorstelling ging afgelopen zomer in première op theaterfestival De Parade.

Duur: ca. 35 minuten
Entrée: gratis (Wel gaat na afloop de pet rond en zal uw financiële donatie uiteraard op prijs worden gesteld.)

Vol=vol en reserveringen gaan voor. Reserveren kan via een mailtje naar strotski@tuinparkbuitenzorg.nl o.v.v. aantal zitplaatsen voor welke voorstelling.

Lees verder op tuinparkbuitenzorg.nl »