Springtide speelt Mairi’s Wedding

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
Springtide speelt Mairi’s Wedding
Zondag 26 januari - 15:30 - 17:30

Zanggroep Springtide neemt je mee naar een Schots trouwfestijn. Een trouwdag is een moment van rituelen en plechtigheden, maar ook van herinneringen ophalen, afscheid nemen, liefdevolle wensen uiten en nieuwe kansen grijpen.

De folksong Mairi’s Wedding bezingt hoe Schotse hooglanders vanuit afgelegen dorpjes en door berg en dal optrekken naar een uitbundig bruiloftsfeest. De zwaan-kleef-aan optocht verplaatst zich arm in arm, rij voor rij en al danspassen repeterend. Eenmaal ter plaatste wacht een dagenlang feestgedruis met zang en dans, bier en whisky, geflirt en sterke verhalen met een lach en een traan.

Mairi’s Wedding is de kapstok voor een prachtig concert met poëtische ballades, melancholische folksongs en vrolijke meezingliederen. Het theatrale gezelschap Springtide bestaat bestaat uit tien zingende mannen begeleid door een violiste, een accordeoniste en een gitarist. In bewerkingen van muzikaal leider Annette de Haas dompelen ze hun luisteraars onder in een fascinerende Keltische wereld.

Voor dit concert is de Buiksloterkerk ingericht met lange tafels waaraan u tijdens het concert kunt genieten van een stevig biertje of een andere versnapering. Als bij een Schotse bruiloft wordt het concert geopend door een doedelzakspeler (Ger Buur) en is tijdens het concert volop gelegenheid om mee te zingen en te dansen! Na afloop van het concert wordt, voor wie tijdig een reservering heeft gemaakt, een homemade Irish stew geserveerd.

Concert: € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 12,00 (normaal). Kaarten zijn te koop aan de deur en online via https://www.yourticketprovider.nl/events/32241-springtide-speelt-mairis-wedding-concert/.

Maaltijd: € 7,50 (exclusief drank). Wacht niet te lang: het aantal maaltijden is beperkt! Reserveren voor de maaltijd kan tot uiterlijk 19 januari 2020 via https://www.yourticketprovider.nl/events/32242-springtide-speelt-mairis-wedding-maaltijd/.

De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Lees verder op buiksloterkerk.nl »