‘T ZONNEHUIS PRESENTEERT: JEFF AENDENBOOM EN BART & MAARTEN

Zonneplein 30 Cultuurhuis Noord
‘T ZONNEHUIS PRESENTEERT: JEFF AENDENBOOM EN BART & MAARTEN
Vrijdag 4 oktober - 20:30

Best of Café Theater Festival 2019
4 oktober 2019
Kom elke eerste vrijdag van de maand naar ’t Zonnehuis in Amsterdam-Noord en ontdek nieuw talent op het gebied van theater, dans en kleinkunst. Bezoek de beste voorstellingen van een nieuwe generatie theatermakers in het prachtige jaren 30-interieur van een van de mooiste locaties van Stadsherstel Amsterdam. We starten de serie met een double bill, met zowel de juryprijswinnaar als de publieksprijswinnaars van het Café Theater Festival Utrecht.

20:30 UUR JEFF AENDENBOOM – GOD ZAL ONS (NIET) REDDEN
Een voormalig predikant maakt een spirituele
reis mee of denkt het mee te maken of heeft
het reeds gemaakt of wilt het meemaken.
In ieder geval; verlichting is wat hij zoekt.
Grip krijgen op het leven. Maar hij heeft last
van zijn rug en heeft al een tijdje niet meer geslapen.
Een existentiële dronkenmansdans vol verwarrende observaties
én speciaalbier.

Jeff Aendenboom Eindregie Laïla Ooms
Concept/tekst/spel Stefan Gota Kostuum ontwerp

Jeff Aendenboom is Acteur en theatermaker. Hij behaalde in 2018 zijn Master diploma Drama/acteren aan het RITCS school of arts in Brussel. Zijn solo-voorstelling ‘K.’ werd geselecteerd voor TAZ jong werk 2017. Hij maakte zijn masterproef ‘DE STAET, een treurspel’ samen met Dries Notelteirs als maakresident bij theater Zuidpool. Jeff speelde in de voorstelling MEDUSA van ABBATOIR FERMÉE. Deze voorstelling was onder andere te zien op het ITS-festival, Love at first sight, futur liquide en C-taktfestival. Jeff won met zijn voorstelling ‘God zal ons (niet) redden’ de vakjury prijs op het Café theaterfestival utrecht 2019. Jeff won met zijn tekst ‘Millenial Mythologie’ de eerste prijs in de voorronde van de schrijfwedstrijd Write Now 2019 in Leuven. Momenteel werkt hij samen met Naomi Van Der Horst aan een de voorstelling ‘Koninginpuinhoop’ die ze zullen spelen op het Konvooi festival in Brugge 2019 en op het fringe festival in Amsterdam september 2019.

21:15 UUR MAARTEN & BART – HET JAAR VAN DE MAN
2019 is het jaar van de man. Bart & Maarten leggen de moderne man onder de loep, mét al zijn gevoelens en onzekerheden. Want hoe kan het dat we, twee jaar sinds #metoo, nog steeds vasthouden aan onze oude gedragspatronen? Mannen, we moeten aan de slag.

We leren jongens van kleins af aan dat ze stoer en sterk moeten zijn, maar het is tijd om afstand te doen van die traditionele sekserollen. Ben je als man stoer genoeg om ook kwetsbaar te durven zijn? Je onzekerheden te omarmen? De moderne tijd vraagt erom dat we de identiteit van de moderne man en zijn rol in de samenleving herdefiniëren.

Concept, tekst, spel – Bart Klop & Maarten Hopman
Muziek, piano – Stefan Bos
Coaching, eindregie – Loes Luca
Fotografie – Roeltje van de Sande Bakhuijzen
Grafisch ontwerp – Glitterstudio

Bart Klop & Maarten Hopman zijn beiden afgestudeerd als muziektheatermaker/-performer aan ArtEZ Conservatorium te Arnhem. De afgelopen jaren speelden zij los van elkaar bij o.a. Theatergroep Kwatta, Oerol, Opera Zuid, Het Kameroperahuis, Het Pauperparadijs en De Stormruiter. Ze vinden elkaar in hun cabareteske en geëngageerde manier van muziektheater maken. Het jaar van de man is de winnaar van de Publieksprijs op het Café Theater Festival 2019 in Utrecht.

’t ZONNEHUIS PRESENTEERT… is een samenwerking tussen de Janivo Stichting en Stichting Stadsherstel Cultureel om jonge podiumkunstenaars verder te helpen en ‘t Zonnehuis toegankelijker te maken voor de buurt en nieuw publiek.

Toegang Normaal € 14,50 | Huisvuilpas Amsterdam Noord/Vrienden Stadsherstel/studenten/CJP/65+ € 10,-

Lees verder op stadsherstel.nl »