The SheepTown Project – Alexandra Broeder

Ms. van Riemsdijkweg 41a, 1033 RC Amsterdam 020-2629913 beautifuldistress.org
The SheepTown Project – Alexandra Broeder
Vrijdag 30 oktober - Zondag 1 november

The wound is the place where the light gets in – Rumi

In samenwerking met Beautiful Distress, Over het IJ en Levvel laat theatermaker Alexandra Broeder eind oktober ‘The SheepTown Project’ zien. Binnen dit project verbindt zij de domeinen kunst en psychiatrie met elkaar.

Onder de naam The SheepTown Project werkt Alexandra Broeder het komend jaar nauw samen met verschillende GGZ instellingen en spreekt zij met kinderen en jongeren die intensief in behandeling zijn, psychologen en filosofen vanuit de vraag: wat zegt de manier waarop wij in deze tijd omgaan met geestesziekte over onze maatschappij en de tijd waarin we leven? Wat als we op nieuwe manieren durven kijken naar dat wat in onze maatschappij als afwijkend wordt gezien en wat hebben wij mensen nodig als het niet meer gaat?

De eerste vertaling van dit project is een installatie in de openbare ruimte die individueel te bezoeken is. Afgelopen zomer stond deze installatie op Afzender Boulevard, op uitnodiging van Theaterfestival Boulevard, in samenwerking met GGZ instelling Herlaarhof in Vught. Nu opent zij haar deuren op de NDSM werf in samenwerking met Beautiful Distress, Over het IJ en Levvel, centrum voor kinder en jeugdpsychiatrie in Amsterdam. In 2021 krijgt The SheepTown Project een vervolg met een theatrale ceremonie geleid door kinderen die in behandeling zijn binnen de GGZ en naar het speciaal onderwijs gaan.

Lees verder op overhetij.nl »