The Small Five: expeditie naar de kleinste stadsnatuur

IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam 0204567890 Tolhuistuin
The Small Five: expeditie naar de kleinste stadsnatuur
Zaterdag 18 april - 10:00

msterdam is een natuurgebied waar ook mensen wonen. Tussen de stoeptegels en de snelwegen bloeit en groeit van alles. Amsterdam Noord heeft de donkerste nachten, en je hoeft niet eens ver te zoeken om het Oer-IJ nog te zien. Op expeditie naar het Wilde Noorden: een programma van Partizan Publik.

Menno Schilthuizen (als onderzoeker verbonden aan Naturalis) ontdekte vorig jaar in het Vondelpark een nieuwe diersoort, de Aphaereta vondelparkensis, een sluipwesp van 2 millimeter. Schilthuizen komt nu naar Amsterdam-Noord dus haal je vergrootglas tevoorschijn en help hem zoeken naar nieuwe noordse soorten.

Meer expedities in deze reeks: Expeditie: Naar de stadsnacht, Expeditie: A10, Kanotocht over het oer-IJ en Welkom, vogels! vanaf het dak van de A’DAM toren.

Expeditie Groen
Dit event is onderdeel van Expeditie Groen, een verbeeldingsprogramma van de Tolhuistuin over grootse gebeurtenissen als klimaatverandering, biodiversiteitverlies en verstedelijking in Amsterdam Noord. Mede mogelijk gemaakt door VSBfonds en AFK.

Lees verder op tolhuistuin.nl »