The Social Sorting Experiment – The Smartphone Orchestra (12+)

Gedempt Hamerkanaal 203 06 497 50 700 dattheaternoord.nl
The Social Sorting Experiment – The Smartphone Orchestra (12+)
Vrijdag 24 januari - 20:00

Wist jij dat 70 likes genoeg is voor het internet om jou beter te kennen dan een vriend? En dat 300 likes genoeg is om je beter te kennen dan je ouders? Ervaar het Face-to-Facebooktheater met het publiek in de hoofdrol! Ondervind hoe het internet jou om de tuin kan leiden. The Social Sorting Experiment van The Smartphone Orchestra heeft de hele wereld overgevlogen, maar is op 24 januari voor het eerst te ervaren in een Amsterdams theater! Met avondvullend programma: shared dining vooraf en een optreden van Floatmonki. En, vergeet je smartphone niet!

Ben jij een influencer of juist een trol die nog in de kast zit? Een kattenliefhebber of ben jij de beste handenschudder? Jouw likes onthullen alles over jezelf. Deze likes worden in onze wereld gebruikt om jou te verleiden tot bijvoorbeeld spullen kopen, filmpjes kijken en kunnen zelfs invloed hebben op met wie jij omgaat. Door te swipen en te scrollen, te liken en te sharen, laten we allemaal een digitaal spoor achter op social media.

Wanneer alle gegevens van jou worden bekeken door wetenschappers en psychologen ontstaat er een beeld van jou. De bedoeling is dat dat beeld gebruikt wordt om jouw behoeftes beter te begrijpen, zodat je alles vindt wat bij jou past. Er is alleen gebleken dat het vooral wordt gebruikt om je te beïnvloeden. Wat kun jij hiertegen doen? Stoppen met social media?! Nee dat is geen optie.. Maar door jezelf beter te leren kennen, en te snappen hoe social media jou beïnvloeden, kun jij jezelf beschermen.

In The Social Sorting Experiment ervaart het publiek de misleidende macht van social media. Theater, gamen en muziek komen samen en jij speelt samen met je smartphone de hoofdrol. En tegelijkertijd maak je misschien wel nieuwe vrienden via je telefoon!

The Social Sorting Experiment ging in première op IDFA DocLab, had internationaal succes op o.a. SXSW, het Flipside Festival Singapore en Sheffield Doc Fest, en was in 2019 genomineerd voor een Gouden Kalf voor Best Interactive 2019.

Avondvullend randprogramma:

Vanaf 18:00 uur is er een shared dining in de foyer en kun je je andere medebezoekers alvast leren kennen onder het genot van finderfood en een drankje. Een plekje reserveren kan door te mailen naar theater@datschool.nl.

Na afloop van de voorstelling treedt Floatmonki op in de foyer! Floatmonki, opgericht door zangeres en songwriter Donna van Dijck, heeft in hun ziel geroerd en de beste manier gevonden om Donna’s intieme verhalen om te zetten in geluid: een mix van elektronische texturen, verzachtende synths, jazz harmoniën en cathartische opluchting met een klein rauw randje van progressieve rockmuziek. Nooit verliezen ze de kracht van het lied, altijd zoeken ze naar nieuwe vormen om het in te gieten. Floatmonki is de contradictie van het leven zelf; prachtig, en soms rauw op je dak.

Floatmonki’s debuut EP werd januari 2016 uitgebracht via Conditura Records, en is gedraaid op radiozenders als JazzFM, 22Tracks, WDR en Funkhaus Europa. Chicago-based DJ Duane Powell nam de EP op in zijn lijst van beste releases van 2016 naast artiesten als Anderson.Paak, Nao and NxWorries.

De band bestaat uit Donna van Dijck (vocals), Jonathan Szegedi (drums), Maarten Cima (gitaar), Freek Mulder (Basgitaar/bassynth) en Felix Back(keys).

Lees verder op dattheaternoord.nl »