Theo van Keulen | Marilena Vita ‘INCONTROCANTO’

Het laagt 178 0646575023 / 0644192573 breedartstudios.net
Theo van Keulen | Marilena Vita ‘INCONTROCANTO’
Donderdag 29 november - Zaterdag 29 december

INCONTROCANTO is gebaseerd op de verhalen van twee kunstenaars, welke gekenmerkt worden door het gemeenschappelijk onderzoek rond de poëtica van de materie, organisch zowel als anorganisch.
De installatie “Verdwijning” (1991) van Theo Van Keulen en de performance “My Flight” van Marilena Vita vormen een wisselwerking via hun reflectie op de realiteit rond de menselijke limitatie. De eenmalige performance wordt op video opgenomen en vormt daarna een onderdeel van de tentoonstelling.

INCONTROCANTO, samengesteld door Luca Rezzolla, is te zien van 29 november tot en met 29 december 2018 bij Breed Art Studios, Het Laagt 178 Amsterdam.
Tijdens de OPENING, gepland op zaterdag 24 november 2018 van 17.00 tot 21.00 uur “Stilleven is het leukst”, een video portret / interview over Theo van Keulen, zal voor het eerst te zien zijn. De eenmalige PERFORMANCE “Mijn vlucht” door Marilena Vita, gepland om 19.00 uur, wordt op video opgenomen en vormt daarna een onderdeel van de tentoonstelling.
INCONTROCANTO is mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

Theo van Keulen (Nuenen – Nederland) zegt het volgende:
“Het werk dat ik bij Breed Art Studios laat zien heeft een zeer beladen onderwerp:
het gaat over totalitaire regimes van onderdrukking en bezetting. Het gaat over het plotseling verdwijnen van mensen, die zijn opgepakt en achter prikkeldraad worden opgesloten. Meestal om politieke en/of religieuze redenen. Op twee panelen zijn samen 32 kleine schilderijen gemonteerd. Daar staat het verhaal van de gevangenen op, van honger, vernedering en marteling, maar ondanks alle ellende hebben ze nog een sprankje hoop bij het zien van een vogeltje en bloemetje. De installatie “Verdwijning” laat zien wat er achter blijft van de verdwenen gevangenen: koffers, schoenen en brillen.”
Vind meer op > www.theovankeulen.nl

Lees verder op breedartstudios.net »