Thomas Beijer speelt Schubert

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
Thomas Beijer speelt Schubert
Zondag 13 mei - 15:30 - 17:30

Thomas Beijer (1988) is pianist en componist en wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In zijn gepassioneerde spel en composities komt een helder en diepgaand muzikaal inzicht tot uiting.

Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. De internationale jury omschreef hem als “een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar.”

In de Buiksloterkerk speelt Beijer een programma ensemble dat geheel is gewijd aan werken van de romantische componist Franz Schubert, waaronder de bekende en meeslepende Sonate D.784.

Sinds zijn tiende geeft Beijer recitals in Europa en Azië. Als solist speelde hij met het Residentie Orkest, Het Brabants Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Studenten Orkest onder meer pianoconcerten van Mozart, Beethoven, Brahms, Grieg, Franck, Ravel, Gershwin en Adams. Behalve als solist, treedt Beijer ook op als lid van de Amsterdam Chamber Soloists en is hij regelmatig te gast bij Camerata RCO, het kamermuziekensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Beijer bracht op het label Gutman Records diverse cd’s uit (waaronder een cd met eigen arrangementen voor kamermuziekensemble van pianoconcerten van Mozart).

Thomas Beijer is naast pianist, arrangeur en componist ook romancier: zijn debuutroman Geen jalapeños kwam uit in mei 2017.

Lees verder op buiksloterkerk.nl »