Trio Moussa Cissokho speelt Al nge taa

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
Trio Moussa Cissokho speelt Al nge taa
Zondag 11 november - 15:30 - 17:30

Al nge taa betekent zoveel als ‘beweeg!’ in het Mandinka, de taal die gesproken wordt in Gambia, Mali en Senegal. Moussa Cissokho, de naamgever van Trio Moussa Cissokho, komt uit Senegal. Samen met Omri Hason uit Israel en Jan Galega Brönnimann uit Zwitserland vormt hij Trio Moussa Cissokho.

Drie landen, één taal! De muziek van Trio Moussa Cissokho is een ontmoeting van traditionele en moderne muziek uit Afrika, Europa en het Midden-Oosten. Dankzij hun uiteenlopende muzikale achtergrond en de instrumenten die ze bespelen, creëren Cissokho, Hason en Brönnimann een uniek en geheel eigen geluid. Bovendien zijn de nummers die ze spelen eigen composities. Composities die passen in de eeuwenoude traditie van ‘verhalen vertellen’.

Moussa Cissokho stamt uit een beroemde familie van traditionele verhalenvertellers. Van jongs af aan leerde hij traditionele instrumenten bespelen, zoals de kora, een 22-snarige harp. Toen Moussa veertien jaar was, werd hij lid van het Nationale Ballet van Senegal. Met dit gezelschap toerde hij over de hele wereld, net als zijn grootvader, de ‘king of kora’. Behalve kora bespeelt Moussa talking drum, is hij zanger en, net als Omri en Jan, componist.

Omri Hason begon op zijn tiende jaar met het spelen van slagwerk. Naarmate hij ouder werd, ontwikkelde Omri steeds meer een voorliefde voor hand drums en Indiase en Iraanse ritmes.

Jan Galega Brönnimann is een internationaal gelauwerde saxofoon- en klarinetspeler.

Trailler: https://www.youtube.com/watch?v=NG28bN4M5DY

Entree € 17,50 (Vrienden Buiksloterkerk), € 20,00 (normaal). Kaarten zijn te koop aan de deur en online via https://yourticketprovider.nl/events/27118-trio-moussa-cissokho-speelt-al-nge-taa/.

De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Foto: Jan Ocilka

Lees verder op buiksloterkerk.nl »