Van Amsterdam Duo

Landsmeerderdijk 213
Zaterdag 23 juni - 20:00

Op zaterdag 23 juni vindt alweer het laatste concert van dit seizoen plaats in het Concertgemaal. Violiste Jeanine van Amsterdam en accordeonist Vincent van Amsterdam vormen samen het Van Amsterdam Duo en zwaaien dit seizoen met gepaste Russische melancholie uit.

Het Van Amsterdam Duo is een bijzondere en unieke combinatie van accordeon en viool, maar ook van een zeer muzikale broer en zus! Een concert van dit perfect op elkaar ingespeelde duo garandeert prachtige samenklanken en spannend gekozen repertoire.
In hun programma Chanson Russe dat vanavond gespeeld wordt, zijn composities te horen van Igor Stravinsky, Dmitri Sjostakovitsj, Peter Iljitsj Tchaikovsky en Anatoli Kusjakow in deze bijzondere bezetting.

Sinds de oprichting in 2004 van het Van Amsterdam Duo hebben Vincent en Jeanine al diverse prijzen in binnen-en buitenland gehaald, samen maar ook solo. Zo behaalden zij tweemaal de eerste prijs op het Nationaal Accordeon Concours (2005 en 2009) en won Vincent van Amsterdam in 2016 de Dutch Classical Talent Award.

Het Van Amsterdam Duo geeft diverse concerten in binnen-en buitenland en speelde al op het Janine Jansen Festival, Grachtenfestival en het Emmy Verhey Festival, maar toerde ook met concerten door Oostenrijk, Servië en China.

Vanavond neemt dit topduo u mee op reis door het romantische Rusland van de laat negentiende eeuw en naar het begin van de nieuwe tijd.

Lees verder op concertgemaal.nl »