Viool-solorecital

Durgerdammerdijk 76 0624544460
Viool-solorecital
Zaterdag 8 augustus - 20:00 - 21:00

Op zaterdag 8 augustus speelt violist Jeroen Dupont (winnaar Nationaal Vioolconcours ‘Oskar Back’ 2007) een viool-solorecital in de Dorpskerk te Durgerdam.

Op het programma staat de Partita nr. 2 in d-klein voor viool solo van Johann Sebastian Bach met de beroemde Chaconne, vaak genoemd als de mooiste compositie voor vioolsolo. Hierna vertolkt Dupont de Sonate nr. 2 van de Waalse componist Eugène Ysaÿe, opgedragen aan de Franse vioolvirtuoos Jacques Thibaud met de Partita nr. 3 voor vioolsolo van Bach en het Dies Irae, het gregroriaanse gezang uit de katholieke dodenmis als inspiratiebron. Dan volgt een licht en rapsodisch werk van Fritz Kreisler: Recitativo und Scherzo-Caprice. Tot slot speelt Dupont de beroemde Capriccio nr. 24 voor viool solo van Niccolò Paganini.

Onlangs bracht Dupont een solorecital in de Waalse Kerk te Amsterdam ten gehore waar in het bijzonder zijn interpretatie van de muziek van Ysaÿe werd geprezen door Wenneke Savenije in muziektijdschrift De Nieuwe Muze: “Nu getuigde zijn gepassioneerde vioolspel, méér nog dan in de ontzagwekkende noten van Bach, van een innerlijke urgentie en noodzakelijke gedrevenheid die tijdens de gedwongen thuisisolatie van de afgelopen maanden nog eens extra diep in Duponts innerlijk wortel had geschoten.”

Duur van het concert: ca. 60 min. zonder pauze.
Entree: gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd t.b.v. de vioolsolist en de kerk.
Verplicht reserveren via: info@jeroendupont.nl

I.v.m. COVID-19 wordt bij deze concerten een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Geef bij de reservering aan of u een aparte plaats wenst of naast een partner/huisgenoot geplaatst wilt worden. Voorafgaand wordt geïnformeerd naar de gezondheidstoestand; mensen die hoesten, koorts hebben of andere ziektesymptomen vertonen worden verzocht thuis te blijven en zullen toegang worden ontzegd. Gelieve voor ieders veiligheid tijdens en rondom het concert altijd 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Lees verder op jeroendupont.nl »