Vloeken in de Kerk speelt Op zoek naar geluk #3: Multiculti Happinez

Buiksloterkerkpad 10 reserveer@buiksloterkerk.nl buiksloterkerk.nl
Vloeken in de Kerk speelt Op zoek naar geluk #3: Multiculti Happinez
Zondag 23 september - 15:30 - 17:00

Geluk: wat is het eigenlijk en hoe kunnen we het in vredesnaam vinden in deze overprikkelde prestatiemaatschappij? Wat kunnen we op het gebied van geluk leren van de oude filosofen en wijze grondleggers van religies?

Theatergezelschap Vloeken in de Kerk pakt actuele, maatschappelijke thema’s bij de lurven, melkt ze uit, gooit er een theatrale laag overheen, zoekt de kwetsbaarheid op, keert zichzelf binnenstebuiten en doet dat ook met het publiek. Het gezelschap blaast aldus nieuw leven in oude rituelen en zoekt samen met het publiek naar mogelijke antwoorden op grote levensvragen. De acteurs vervullen daarbij een rol als eigentijdse voorgangers die hartstochtelijk prediken in en over poëzie, muziek, beeld, sketches, filosofie en wetenschap. Het vierluik ‘Op zoek naar geluk’ is een inhoudelijk onderzoek naar een modern alternatief voor de kerk, in de kerk.

In een razende maatschappij waarin steeds minder mensen in een god geloven, zoekt Vloeken in de Kerk naar nieuwe vormen van houvast. In het derde deel van ‘Op zoek naar geluk’ duikt Vloeken in de Kerk in de geluks-tradities van allerhande culturen voor een flinke dosis multiculti happinez. De Buiksloterkerk vormt op 23 september het magische decor waartegen Vloeken in de Kerk op zoek gaat naar reflectie en zingeving.

De gastspreker voor de dienst op 23 september is Babah Tarawally. De muziek wordt verzorgd door wereldmuziekgroep Sidera.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=_fzLVW4wztk.

De voorstelling in de Buiksloterkerk begint om 15.30 uur en eindigt rond 16.45 uur. De kerk is open vanaf 15.00 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 13,50 (normaal).

Kaarten zijn te koop aan de deur en online via yourticketprovider.nl/events/26642-vloeken-in-de-kerk-speelt-op-zoek-naar-geluk/.

Lees verder op »