Waterlandse Dorpentocht

Beemsterstraat 652 020-6317309 amsterdamhv.nl
Waterlandse Dorpentocht
Zaterdag 27 april - Zondag 28 april

Wandel langs eeuwenoude dijken, door de polder en ontdek de charme van dorpen zoals Zunderdorp, Ransdorp, Durgerdam en Broek in Waterland. Het Waterland is één van de oudste originele landschappen van Nederland, niet bedorven door grootschalige ruilverkaveling. Het Waterland heeft een oudere bewoningsgeschiedenis dan Amsterdam. Wel werd het gebied eeuwenlang geteisterd door overstromingen van de Zuiderzee. De Dieën en Breken zijn overblijfselen van die overstromingen. Dat leidde er ook toe dat dorpen verplaatst werden of … verdwenen, zoals Poppendam en Sosendam. Let op de palen waarop je kunt zien dat het gebied sinds het jaar 1000 zo’n 7 meter gezakt is. Hier en daar zijn nog percelen akkerbouw, de overwegende agrarische activiteit is veeteelt. De korte afstanden ( 5, 10 en 15 km) verkennen Zunderdorp, Ransdorp en Durgerdam. De 20 en 30 km gaan naar Holysloot, Zuiderwoude en Broek in Waterland, het mooiste dorp van Nederland.
Starten van 9.00 – 14.00 uur
Startbureau: geopend 8.45 – 17.00 uur. Kantine open om 8.30 uur
Voldoende GRATIS parkeerruimte . Inschrijfgeld Met herinnering € 5,=, zonder € 4,= Leden van KWBN , SGWB en gebruikers van FSC krijgen € 1, = korting.
Een goed bepijld parcours, geschikt voor Nordic Walkers, honden aangelijnd toegestaan. Bij de START krijgt u altijd een routebeschrijving met informatie over de bezienswaardigheden.

Lees verder op »