Workshops: Theaterschrijven in de Tolhuistuin

Pinksterbloemstraat 36 621544886
Workshops: Theaterschrijven in de Tolhuistuin
Donderdag 12 maart - Donderdag 26 maart

Het opstellen van een performatieve tekst is vaak net even anders dan het schrijven van een roman. Waar woorden bij de één worden gevangen tussen de kaft, brengt de ander ze liever tot leven op een podium. En toch is het literaire genre vaak direct te koppelen aan theatrale vormen en sluiten ook de schrijvers elkaar niet buiten; verhalen zijn er om verteld te worden, taal is overal, wij zijn op zoek naar taalkunstenaars (in spé).

Om te leren hoe de taalkunstenaar een scène opbouwt en hoe monologen en dialogen de basis van een gesprek met het publiek kunnen vormen, ontwikkelt De Tekstsmederij workshops. Zo brengen we het ambacht bij een nieuwe generatie schrijvers onder de aandacht. We zijn altijd op zoek naar nieuw talent en wachten daarin niet af, we komen naar je toe!

De workshops
In samenwerking met verscheidene (culturele) partners zijn deze workshops ontwikkeld als ‘drietrapsraket‘. Dit betekent dat alle deelnemers ter inspiratie samen met de docent een tekstvoorstelling bezoeken, die ze nabespreken. Verder bestaat het programma uit twee lessen die verder ingaan op verschillende aspecten binnen de taalkunst. We behandelen in 2020 drie thema’s, je kunt er dus voor kiezen om dit jaar drie keer aan te sluiten of gewoon een of twee losse series volgen! Het een sluit het ander niet uit. En andersom. Ervaring is niet belangrijk, iedereen die zin heeft om zich samen met De Tekstsmederij te wagen aan een toneeltekst, is van harte welkom!

Workshopserie 1: Subtekst
12 maart les in het Tolhuistuin Tuinhuis
19 maart les in het Tolhuistuin Tuinhuis
26 maart bezoek voorstelling in Amsterdam + nagesprek

Workshopserie 2: Plot
7 mei les in het Tolhuistuin Tuinhuis
14 mei les in het Tolhuistuin Tuinhuis
21 mei bezoek voorstelling in Amsterdam + nagesprek

Workshopserie 3: Ritme en Muzikaliteit
10 september les in het Tolhuistuin Tuinhuis
17 september les in het Tolhuistuin Tuinhuis
24 september bezoek voorstelling in Amsterdam + nagesprek

Prijs per workshopserie: €65

Lees verder op tolhuistuin.nl »