za 12 jun

Dit evenement vindt plaats tussen 27/05/2021 - 23/06/2021

Hele dag
 

Amsterdam Stroomt

 

Amsterdam en migratie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, al sinds het begin van de stad in 1275. Migratie is iets wat alle Amsterdammers raakt, van Noord tot Zuidoost en van Vondelpark tot Sloterplas, van expat tot gastarbeider en van student tot vluchteling. Migratie verloopt niet altijd soepel en ook dat is van alle tijden. Maar migratie brengt Amsterdam veel en zorgt ervoor dat Amsterdam de dynamische, open, veelkleurige wereldstad is die zij is.

Het DNA van Amsterdam wordt gevormd door de talrijke gemeenschappen en culturen die de stad rijk is, met elk hun eigen verhalen. Ze stromen door de aderen van de stad, ze verbinden de wijken en stadsdelen.

Amsterdam Stroomt deelt verhalen van Amsterdammers met verschillende achtergronden, verhalen uit het verleden, over het heden en de toekomst.

Amsterdam Stroomt is een project in kader van Amsterdam Migratiestad. Amsterdam Migratiestad vergroot kennis over Amsterdamse Migratie en toont het belang aan van migratie voor de ontwikkeling van de stad. De komende tijd kunnen Amsterdammers meer te weten komen over migratie vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu. Het gaat daarbij niet alleen om immigratie, maar ook om emigratie en binnenlandse migratie.

Expositie
Bezoek de expositie Amsterdam Stroomt van 27 mei t/m 23 juni in de stadsdelen en luister naar de verhalen van Amsterdammers met verschillende achtergronden.

Locaties
Noord – Van der Pekplein

Oost – Oosterpark (naast de muziekkoepel)

Zuidoost – Hoekenrodeplein (tussen station Bijlmer/Arena en Amsterdamse Poort)

Nieuw West – Meer en Vaart (thv. Theater De Meervaart)

 

“De reputatie van Amsterdam als een vrijzinnige en tolerante stad is te danken aan het vermogen van de stad om door de eeuwen heen nieuwe groepen op te nemen en op te laten gaan in een Amsterdam, waarin iedereen Amsterdammer is”

⎯ Rutger Groot Wassink
Wethouder Antidiscriminatie en Diversiteit

 

Fotografie, Literatuur
Buiten, Expositie, Gratis
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief